Η Μέρκελ ή ο Τράμπ είναι ο πιο δημοφιλής ηγέτης παγκοσμίως;

Η γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ είναι πολύ πιο δημοφιλής σε όλο τον κόσμο σε σχέση με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση του ινστιτούτου PEW.

propoli

Η έρευνα, που δόθηκε χθες Δευτέρα στη δημοσιότητα και βασίστηκε σε δείγμα περίπου 26.000 ερωτηθέντων σε 25 χώρες.

Κληθέντες να κρίνουν πέντε παγκόσμιους ηγέτες, το 52% των ερωτηθέντων απάντησαν ότι εμπιστεύονται την Μέρκελ σε ό,τι αφορά την εξωτερική πολιτική με το αντίστοιχο ποσοστό για τον Τραμπ να ανέρχεται σε 27%.

Ο Αμερικανός πρόεδρος βρίσκεται στην τελευταία θέση της βαθμολογίας ανάμεσα στους πέντε ηγέτες. Στη λίστα περιλαμβάνονται επίσης ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ και ο Γάλλος πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν.

Δυσαρέσκεια απέναντι στις ΗΠΑ υπό τον Τραμπ εμφανίζεται μεταξύ ορισμένων από τους στενότερους συμμάχους της Ουάσινγκτον, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, με μόλις το 9% των Γάλλων και το 25% των Καναδών να εμπιστεύονται τον Τραμπ.

Παρά την επιδείνωση της εικόνας της χώρας στο εξωτερικό μετά τις αμερικανικές εκλογές του 2016, οι ΗΠΑ εξακολουθούν να έχουν θετική εικόνα στο 50% κατά μέσο όρο των ερωτηθέντων από όλες τις χώρες που συμμετείχαν έναντι 43% που έχουν αρνητική εικόνα.

Στη δημοσκόπηση συμμετείχαν 26.112 άνθρωποι από 25 χώρες στο διάστημα 20 Μαΐου με 12 Αυγούστου.

Loading