Η Ρωσία απέλυσε ως αντίποινα Σλοβάκο διπλωμάτη

Η Μόσχα, αποφάσισε να προχωρήσει στην απέλαση ενός Σλοβάκου διπλωμάτη, ως αντίποινα, σε μια απέλαση που είχε δρομολογήσει η κυβέρνηση της Σλοβακίας ενός Ρώσου διπλωμάτη.

propoli

Πιο συγκεκριμένα, η ρωσική ηγεσία αποφάσισε να απελάσει τον στρατιωτικό ακόλουθο της Σλοβακικής πρεσβείας στην Μόσχα, στον οποίο έδωσε διορία δύο ημερών για να εγκαταλείψει την χώρα.

Την απέλαση του Σλοβάκου διπλωμάτη ανακοίνωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα η οποία εξέφρασε τη λύπη της «για τη μη φιλική απόφαση της σλοβακικής πλευράς, η οποία αντιτίθεται στις παραδόσεις των διμερών μας σχέσεων».

Η Ζαχάροβα δήλωσε ότι η απόφαση για την απέλαση του στρατιωτικού ακολούθου κοινοποιήθηκε στις 11 Δεκεμβρίου με την υπόδειξη να εγκαταλείψει την χώρα εντός δύο ημερών.

Την απέλαση του Ρώσου διπλωμάτη είχε ανακοινώσει στις 5 Δεκεμβρίου ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας Πέτερ Πελεγκρίνι. Ο Πελεγκρίνι είχε δηλώσει ότι προέβη στην απέλαση Ρώσου διπλωμάτη, καθώς, έπειτα από πληροφορίες των μυστικών υπηρεσιών του στρατού, απεδείχθη ότι ο Ρώσος διπλωμάτης επιδίδονταν σε κατασκοπευτική δραστηριότητα σε χώρα μέλος του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Loading