Η Ρωσία συνεχάρη τη Βενεζουέλα που δεν συνέλαβε τον Γκουαϊδό

Η κυβέρνηση της Βενεζουέλας, λαμβάνοντας την απόφαση να μην συλλάβει τον ηγέτη της βενεζουελάνικης αντιπολίτευσης Χουάν Γκουαϊδό μετά την επιστροφή του στο Καράκας, απέφυγε τις προκλήσεις, δήλωσε στο πρακτορείο TASS ο διευθυντής της Διεύθυνσης Λατινομαερικανικών χωρών του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Αλεξάντρ Σετίνιν.

propoli

«Η κυβέρνηση της Βενεζουέλας ενήργησε σοφά. Απέφυγε τις προκλήσεις, στις οποίες την παρότρυναν επίμονα», δήλωσε ο Σετίνιν προσθέτοντας ότι «νομίζω ότι αυτό δείχνει τις διαθέσεις της κυβέρνησης του Νικολάς Μαδούρο για ειρηνική διευθέτηση, χωρίς κατακλυσμούς στο εσωτερικό»

«Όμως αναμφίβολα η απόφαση ως προς το πώς θα ενεργήσει, βρίσκεται πλήρως στην αρμοδιότητα της νόμιμης κυβέρνησης της Βενεζουέλας», υπογράμμισε ο Σετίνιν.

Το ανώτατο δικαστήριο της Βενεζουέλας είχε απαγορεύσει στον Γκουαϊδό να φύγει από την χώρα. Ωστόσο εκείνος κατάφερε να φύγει. Στις 22 Φεβρουαρίου έφθασε στην παραμεθόριο πόλη Κούκουτα της Κολομβίας , όπου βρίσκεται το κέντρο διανομής της ανθρωπιστικής βοήθειας για τους πολίτες της Βενεζουέλας. Κατά την διάρκεια της προηγούμενης εβδομάδας ο Γκουαϊδό επισκέφθηκε την Κολομβία, την Βραζιλία , την Παραγουάη, την Αργεντινή και τον Ισημερινό.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading