Η Σαουδική Αραβία αποδεικνύει ότι ο πρίγκιπας ζει… με φωτογραφία

Τέλος προσπαθούν να βάλουν οι αρχές της Σαουδικής Αραβίας στις φήμες ότι ο πρίγκιπας διάδοχος του βασιλικού θρόνου της χώρας Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν είναι νεκρός, έπειτα από απόπειρα επιβολής πραξικοπήματος στη χώρα. Για αυτό το λόγο το παλάτι έσπευσε να δημοσιοποιήσει φωτογραφία του προκειμένου να αποδείξει ότι ζει.

propoli

Οι φήμες περί δολοφονίας του Σαλμάν, είχαν ξεκινήσει την 21η Απριλίου, έπειτα ορισμένες ειδήσεις που είχε διασπείρει μερίδα ιρανικών μέσων μαζικής ενημέρωσης, τα οποία έκαναν λόγο για προσπάθεια επιβολής πραξικοπήματος στο Ριάντ κατά την διάρκεια του οποίοι σκοτώθηκε ο διάδοχος του σαουδαραβικού θρόνου.

Μάλιστα, από τα ίδια μέσα, δόθηκαν στην δημοσιότητα και ορισμένα βίντεο, τα οποία απεικονίζουν την ανταλλαγή πυρών έξω από το παλάτι. Από την πλευρά τους, οι αρχές της Σαουδικής Αραβίας, απέρριψαν κάθετα αυτούς τους ισχυρισμούς.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το δημοσίευμα της ιρανικής εφημερίδας Kayhan, το οποίο ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «τουλάχιστον δύο σφαίρες χτύπησαν τον Σαλμάν στις ταραχές της 21ης Απριλίου και είναι πιθανόν να είναι νεκρός», ενισχύοντας τους ισχυρισμούς της , πως δεν υπάρχουν φωτογραφίες του Σαλμάν με τον Πομπέο, ο οποίος επισκέφθηκε την πρωτεύουσα τα τέλη του προηγούμενου μήνα.

Για το λόγο αυτό, ο εκπρόσωπος τύπου του πρίγκιπα, ανάρτησε στο Twitter φωτογραφία του Σαλμάν που τον δείχνει να ηγείται συνεδρίασης του Συμβουλίου Οικονομικών και Αναπτυξιακών Υποθέσεων.

Η επίμαχη φωτογραφία:

Υπενθυμίζεται, πως ο διάδοχος του θρόνου επιχειρεί να εφαρμόσει ορισμένες αρκετά καινοτόμες πολιτικές στην χώρα του, μεταξύ των οποίων η ελεύθερη πρόσβαση των γυναικών στα γήπεδα, αλλά και η χορήγηση του δικαιώματος οδήγησης στις γυναίκες.

Loading