INTIME

Η «Σερβική Λίστα» νικήτρια στις εκλογές στο Κόσοβο

Η πολιτική παράταξη «Σερβική Λίστα» επικράτησε στις δημοτικές εκλογές, που διεξήχθησαν χθες σε τέσσερις δήμους στο βόρειο Κόσοβο.

propoli

Οι υποψήφιοι του κόμματος αυτού στους δήμους Βόρεια Μίτροβιτσα, Λεποσάβιτς, Ζούμπιν Πότοκ και Ζβέτσαν, όπου η πλειοψηφία του πληθυσμού είναι Σέρβοι, αναδείχθηκαν νικητές, από τον πρώτο γύρο, λαμβάνοντας ποσοστό μεγαλύτερο του 90% των ψήφων, ανακοίνωσαν ΜΚΟ που παρακολούθησαν την εκλογική διαδικασία.

Η «Σερβική Λίστα», που υποστηρίζεται από το Βελιγράδι, ήταν το μόνο κόμμα που προέρχεται από τη σερβική εθνική κοινότητα, το οποίο συμμετείχε στις εκλογές, ενώ τα άλλα σερβικά κόμματα τις μποϋκοτάρισαν. Υποψήφιους στις χθεσινές δημοτικές εκλογές στο βόρειο Κόσοβο είχαν επίσης και δύο αλβανικά κόμματα, το Δημοκρατικό Κόμμα (LDK) και το κίνημα «Αυτοδιάθεση».

Το ποσοστό συμμετοχής ανήλθε στο 42,2% των εγγεγραμμένων στους εκλογικούς καταλόγους.

Ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς, απευθυνόμενος, μέσω τηλεφώνου, στους συγκεντρωθέντες που πανηγύριζαν στο κέντρο της πόλης Βόρεια Μιτρόβιτσα, χαιρέτισε τη νίκη των υποψηφίων της «Σερβικής Λίστας», επισημαίνοντας ότι «αποτελεί εκδήλωση της ενότητας του σερβικού λαού στην υπεράσπιση των εθνικών συμφερόντων».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading