Η συριακή κυβέρνηση ανακατέλαβε τρεις επαρχίες στα νοτιοανατολικά της χώρας

Ο επικεφαλής της Κεντρικής Διεύθυνσης επιχειρήσεων των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσίας αντιστράτηγος Σεργκέι Ρουτσκόι, ενημέρωσε σήμερα τους δημοσιογράφους ότι ο συριακός στρατός με τη συνδρομή της Ρωσίας ανακατέλαβε από τους ισλαμιστές αντάρτες τρεις επαρχίες της νοτιοανατολικής Συρίας.

propoli

Συγκεκριμένα ανέφερε ότι χάρις αυτές τις επιχειρήσεις, απελευθερώθηκαν 3.332 τετραγωνικά χιλιόμετρα, εντός των οποίων υπάρχουν 146 κατοικημένες περιοχές, εκ των οποίων οι 50 απελευθερώθηκαν με ειρηνικό τρόπο μέσω διαπραγματεύσεων, οι οποίες ξαναπέρασαν στον έλεγχο των ανταρτών.

«Κατά την διάρκεια της επιχείρησης οι συριακές ένοπλες δυνάμεις με την υποστήριξη των αεροδιαστημικών δυνάμεων της Ρωσίας εξόντωσαν πλήρως τις ένοπλες συμμορίες του ISIS και της Τζεμπάτ Αλ Νόσρα, και έθεσαν υπό τον έλεγχο τους τις επαρχίες Ντεράα, Ελ Σουβέιντα, και Ελ Κουνέιτρα» ανέφερε ο Ρουτσκόι.

Ο Ρώσος αξιωματούχος, υποστήριξε ότι εφόσον αποκαταστάθηκε ο έλεγχος στα σύνορα, Συρίας –Ιορδανίας θα μπορούσε να τεθεί ξανά σε λειτουργία η ειρηνευτική δύναμη του ΟΗΕ στα υψίπεδα του Γκολάν, σύμφωνα με την απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ του 1974.

Παράλληλα ο Ρουτσκόι, κατήγγειλε τις εγγυήτριες χώρες στην νότια ζώνη αποκλιμάκωσης, δηλαδή τις ΗΠΑ και την Ιορδανία, για το γεγονός ότι δεν εξέλαβαν κανέναν μέτρο για την αποκλιμάκωση της κατάστασης στη περιοχή, παρόλο το ότι είχαν συστηματική πληροφόρηση για την κατάσταση.

Loading