Η τεχνολογία σώζει την Παναγία των Παρισίων

Η εταιρεία Ubisoft έχει δεδομένα 3D χαρτογράφησης της Παναγίας του Παρισιού, που θα μπορούσαν να αποδειχθούν ανεκτίμητα για την αποκατάσταση ενός από τα μνημεία – ορόσημα του Παρισιού.

propoli

Πρόκειται για την εταιρεία που μεταξύ άλλων έφτιαξε το παιχνίδι Assasins Creed: Unity, μεγάλο μέρος του οποίου διαδραματίζεται στην Παναγία των Παρισίων. Η Ubisoft, η οποία είχε κατασκευάσει το παιχνίδι αυτό, προκειμένου να αποδώσει όσο πιο ρεαλιστικά γίνεται την ατμόσφαιρα και την μορφολογία της διάσημης εκκλησίας, είχε σκανάρει την Παναγία των Παρισίων.

Επειδή δεν υπήρχε κάποιο ψηφιακό μοντέλο της Παναγίας των Παρισίων έπρεπε να το φτιάξουν από την αρχή και αυτό έκαναν. Οι καλλιτέχνες που επιμελήθηκαν το σχεδιασμό των επιπέδων, πέρασαν κυριολεκτικά χρόνια φτιάχνοντας τις λεπτομέρειες του κτιρίου. Χρειάστηκαν χιλιάδες φωτογραφίες για να μπορέσει ο πλέον αρμόδιος αναπαραστήσει την αρχιτεκτονική όπως ακριβώς πρέπει και στην συγκεκριμένη εταιρεία εργάστηκαν με ειδικούς στην υφή, προκειμένου να σιγουρευτούν πως κάθε τούβλο της Παναγίας των Παρισίων, είχε αποδοθεί σωστά.

Εκτός από αυτό, χαρτογράφησαν εκτενώς τον καθεδρικό ναό χρησιμοποιώντας την τεχνολογία αιχμής. Αυτά τα δεδομένα 3D χαρτογράφησης θα μπορούσαν να αποδειχθούν ανεκτίμητα για την αποκατάσταση ενός από τα αγαπημένα μνημεία του Παρισιού. Ένας Ναός που είναι σημείο αναφοράς για το Παρίσι.

Loading