«Θα αναλύσουμε τις προτάσεις που κατέθεσε το Λονδίνο για το Brexit»

Ο επικεφαλής διαπραγματευτής της Ευρωπαϊκής Ένωσης που είναι αρμόδιος για τις διαπραγματεύσεις που αφορούν την έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου από το μπλοκ, υποδέχτηκε νωρίτερα τις προτάσεις που κατέθεσε το Λονδίνο σχετικά με το Brexit.

propoli

Ο Μισέλ Μπαρνιέ, ο οποίος αναμένεται να συναντηθεί με τον Βρετανό ομόλογό του την επόμενη εβδομάδα στο Λονδίνο προκειμένου να συζητήσει για την Λευκή Βίβλο, όπως ονομάζεται το κείμενο που περιέχει το σχέδιο εξόδου της Βρετανίας από την ΕΕ, σχολίασε μέσω Twitter, τις προτάσεις του Λονδίνου.

«Θα αναλύσουμε τώρα τη Λευκή Βίβλο για το Brexit με τα κράτη μέλη και το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, υπό το φως των κατευθυντήριων γραμμών του ευρωπαϊκού συμβουλίου.[…] Η προσφορά της ΕΕ = φιλόδοξη συμφωνία ελεύθερου εμπορίου + αποτελεσματική συνεργασία σε ευρεία σειρά θεμάτων, περιλαμβανομένης και μιας ισχυρής εταιρικής σχέσης στην ασφάλεια», ανέφερε με ανάρτησή του στο προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ο Μπαρνιέ, ενώ κατέληξε λέγοντας πως «ανυπομονεί» να επισκεφθεί το Λονδίνο για τις διαπραγματεύσεις.

«Ανήσυχο» το City

Από την άλλη πλευρά, οι κύκλοι του City, του χρηματοπιστωτικού κέντρου της βρετανικής πρωτεύουσας, ισχυρίζονται πως η Λευκή Βίβλος αποτελεί «πραγματικό πλήγμα» για το κλάδο τους.

Σε δηλώσεις της, η επικεφαλής πολιτικής του City, Κάθριν ΜακΓκίνες, ανέφερε πως «με πιο χαλαρούς δεσμούς με την ΕΕ, ο χρηματοπιστωτικός κλάδος και οι σχετικές με αυτόν υπηρεσίες θα έχουν μικρότερη δυνατότητα να δημιουργήσουν θέσεις εργασίας, να παράγουν φόρους και να στηρίξουν την ανάπτυξη στην ευρύτερη οικονομία. Είναι τόσο απλό».

Loading