«Θα δούμε», απαντάει ο Τραμπ για την συνάντηση με τον Κιμ

Αμφιβολίες φαίνεται να διατηρεί ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, για το εάν θα διεξαχθεί τελικά η «ιστορική» όπως ονομάστηκε, σύνοδος κορυφής ανάμεσα στον ίδιο και τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιόνγκ-Ουν.

propoli

Ο Τραμπ, δέχτηκε ερωτήσεις στον Λευκό Οίκο από δημοσιογράφους, σχετικά με το εάν τελικά θα πραγματοποιηθεί η σύνοδος κορυφής.

Τι απάντησε ο Τραμπ για την συνάντηση με τον Κιμ

Ο Τραμπ, φάνηκε τελικά να διατηρεί τις αμφιβολίες του. «Θα δούμε», απάντησε ο ίδιος. «Δεν υπάρχει απόφαση, δεν έχουμε ενημερωθεί καθόλου. Δεν έχουμε δει, δεν έχουμε ακούσει τίποτα». Εντούτοις ο ίδιος δήλωσε ότι θα συνεχίσει να επιμένει και να πιέζει για την αποπυρηνικοποίηση της κορεατικής χερσονήσου.

Υπενθυμίζεται ότι ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιόνγκ-Ουν, απείλησε νωρίτερα να ακυρώσει τη σύνοδο κορυφής που προγραμματίζεται να διεξαχθεί τη 12η Ιουνίου στην Σιγκαπούρη. Ο Βορειοκορεάτης πρώτος υφυπουργός Εξωτερικών Κιμ Κιέ Γκουάν είχε δηλώσεις πως η πολιτική των ΗΠΑ «μας σπρώχνει στον τοίχο και απαιτεί μονομερώς να εγκαταλείψουμε το πυρηνικό μας οπλοστάσιο. Δεν θα έχουμε πλέον κανένα ενδιαφέρον για συνομιλίες και θα πρέπει να επανεξετάσουμε εάν θα δεχθούμε να συμμετάσχουμε στην επικείμενη σύνοδο κορυφής της Βόρειας Κορέας και των ΗΠΑ».

Loading