Θρήνος στην Ολλανδία – Αυτοκτόνησε η αδερφή της βασίλισσας Μαξίμα

Η 33χρονη αδελφή της βασίλισσας Μαξίμας της Ολλανδίας Ινές Ζορεγκιέτα, αυτοκτόνησε πριν από μερικές ημέρες, έπειτα από χρόνια βαριά κατάθλιψη που βίωνε, στο σπίτι της στο Μπουένος Άιρες.

propoli

Η άτυχη γυναίκα, βρέθηκε το βράδυ της Τετάρτης στην κατοικία που διατηρούσε στην Αργεντινή, με τις αρχές της χώρας να κάνουν λόγο για αυτοκτονία, όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος της ολλανδικής κυβέρνησης, ενώ αναμένεται να εκδοθεί και το επίσημο πόρισμα της νεκροψίας.

Από την πλευρά της, η βασίλισσα Μαξίμα, σύμφωνα με δημοσιεύματα του ξένου τύπου παρά την μεγάλη διαφορά ηλικίας (σσ γύρω στα 14 χρόνια) και το γεγονός ότι έμεναν πολλά χιλιόμετρα μακριά, φαίνεται να διατηρούσε προς την αδερφή της μεγάλη αδυναμία. Δεν ήταν μάλιστα λίγες οι φορές εκείνες που της συνιστούσε να μετακομίσει στην Ολλανδία προκειμένου να της παρέχει την κατάλληλη βοήθεια.

Η Ινές, από μικρή ηλικία αντιμετώπιζε πρόβλημα ανορεξίας. Σύμφωνα με δημοσίευμα της αργεντίνικης εφημερίδας La Nación, ο θάνατος του πατέρα της, τον Αύγουστο του 2017, ήταν σημαντικός παράγοντας ο οποίος, την αποσταθεροποίησε ψυχολογικά. Ενώ, όμως το πρόβλημα της νευρικής ανορεξίας κατάφερε να το ελέγξει, η Ινές υπέφερε από βαριά κατάθλιψη την οποία δεν κατάφερε ποτέ ουσιαστικά και να το ξεπεράσει.

Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας Μαρκ Ρούτε, εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στη Βασίλισσα Μαξίμα και την οικογένειά της. «Ο ξαφνικός θάνατος της αδελφής της Βασίλισσας είναι ένα μεγάλο σοκ».

Loading