Ιαπωνία: Στους 11 οι νεκροί από τις καταρρακτώδεις βροχές

Τουλάχιστον 45 άνθρωποι αγνοούνται μετά τις καταρρακτώδεις βροχές που στοίχισαν τη ζωή σε 11 ανθρώπους στη δυτική και την κεντρική Ιαπωνία.

propoli

Σύμφωνα με το ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο NHK περισσότεροι από 1,6 εκατομμύριο άλλοι έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Η ιαπωνική μετεωρολογική υπηρεσία εξέδωσε προειδοποιήσεις για έκτακτα καιρικά φαινόμενα σε τέσσερις νομαρχίες στο δυτικό τμήμα του νησιού Χονσού.

Σε επιφυλακή ο πληθυσμός

Ο πληθυσμός έχει τεθεί σε επιφυλακή για κατολισθήσεις, πλημμύρες ποταμών και ισχυρούς ανέμους εξαιτίας των βροχοπτώσεων.

Η υπηρεσία ανακοίνωσε πως υπάρχει κίνδυνος οι σφοδρές βροχοπτώσεις να συνεχισθούν και αύριο Κυριακή.

Ένας άνδρας στη δυτική πόλη Χιροσίμα έχασε τη ζωή του πέφτοντας από γέφυρα σε ποταμό.

Ένας 77χρονος στην πόλη Τακασίμα της νομαρχίας Σίγκα σκοτώθηκε αφού παρασύρθηκε σε ένα κανάλι ενώ προσπαθούσε να απομακρύνει μπάζα, μετέδωσε το NHK.

Δύο άλλοι άνθρωποι εκφράζονται φόβοι ότι ειναι νεκροί αφού βρέθηκαν σε κτίρια που επλήγησαν από κατολισθήσεις, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες.

Οι δύο βρέθηκαν σε κατάσταση «καρδιοπνευμονικής» ανακοπής — ένας όρος που χρησιμοποιείται από τις ιαπωνικές αρχές για να περιγραφούν άνθρωποι χωρίς ενδείξεις ζωής πριν επιβεβαιωθεί ο θάνατός τους.

Ο προηγούμενος απολογισμός χθες Παρασκευή ήταν τέσσερις νεκροί.

Περισσότεροι από 1,6 εκατομμύρια άνθρωποι εγκαταλείπουν τις εστίες τους

Όπως ανακοινώθηκε από τις αρχές, περίπου 48.000 αστυνομικοί, πυροσβέστες και στρατιώτες έχουν κινητοποιηθεί για να αντιμετωπίσουν πάνω από 100 κατολισθήσεις και άλλες εκκλήσεις για βοήθεια.

Μέχρι σήμερα το πρωί, περισσότεροι από 1,6 εκατομμύριο άνθρωποι είχαν λάβει εντολή να απομακρυνθούν από τα σπίτια τους εν μέσω φόβων για πλημμύρες και νέες κατολισθήσεις.

Σ άλλους 3,1 εκατομμύρια έγινε σύσταση να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Η μετεωρολογική υπηρεσία ανακοίνωσε πως στη Μοτογιάμα, μια πόλη στο νησί Σικόκου, 583 χιλιοστά βροχής έπεσαν μέσα σε 24 ώρες από χθες το πρωί.

 

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Loading