Ιαπωνία: Στους 69 οι νεκροί από τις φονικές βροχοπτώσεις

Αυξάνονται οι νεκροί από τις φονικές βροχοπτώσεις στην Ιαπωνία. Σύμφωνα με την τελευταία επίσημη ενημέρωση, τουλάχιστον 69 είναι οι άνθρωποι που έχουν χάσει τη ζωή τους από τα έντονα καιρικά φαινόμενα και τις επιπτώσεις τους.

propoli

Αυτός, μάλιστα, είναι ο υψηλότερος απολογισμός θυμάτων από κακοκαιρία μετά το 2014. Ενδεικτικό είναι εξάλλου, το γεγονός ότι σε ορισμένα τμήματα της δυτικής Ιαπωνίας έχει πέσει τρεις φορές περισσότερο νερό απ’ ό,τι θεωρείται φυσιολογικό για την εποχή.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η πόλη Κουρασίκι

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, περισσότερο έχει πληγεί η πόλη Κουρασίκι, με πληθυσμό μόλις 500.000 κατοίκους. Περίπου 130 άνθρωποι έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία και 1.850 κάτοικοι της πόλης παραμένουν αποκλεισμένοι, με τους διασώστες να προσπαθούν να τους απομακρύνουν με ασφάλεια χρησιμοποιώντας ελικόπτερα και βάρκες.

Η ιαπωνική κυβέρνηση δημιούργησε ένα κέντρο διαχείρισης της έκτακτης κατάστασης στο γραφείο του πρωθυπουργού και περίπου 54.000 διασώστες του στρατού, της αστυνομίας και της πυροσβεστικής έχουν αποσταλεί σε περιοχές στη νοτιοδυτική και τη δυτική Ιαπωνία.

Υπολογίζεται ότι εκατομμύρια άνθρωποι έχουν υποχρεωθεί να εγκαταλείψουν τις εστίες τους για να σωθούν.

Loading