Ικανοποίηση Σόλτς- Λε Μερ για τον νέο φιλοευρωπαίο Ιταλό πρωθυπουργό

Την πλήρη ικανοποίησή τους εξέφρασαν οι υπουργοί Οικονομικών της Γαλλίας και της Γερμανίας, για την στάση του νέου πρωθυπουργού της Ιταλίας ο οποίος δήλωσε ότι θα σεβαστεί τους κανόνες που διέπουν την Ευρωπαϊκή Ένωση.

propoli

Σημειώνεται πως ο νέος Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε, αφότου έλαβε την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης από τον πρόεδρο της χώρας Σέρτζιο Ματαρέλα, τάχθηκε υπέρμαχος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο ίδιος ο Κόντε δήλωσε μάλιστα ότι «γνωρίζει πως πρέπει να επιβεβαιωθεί η διεθνής και ευρωπαϊκή τοποθέτηση της χώρας», ενώ παράλληλα δεσμεύθηκε να ασχοληθεί με τη διαπραγμάτευση για τον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό, για το δικαίωμα του ασύλου και για την ολοκλήρωση της τραπεζικής ένωσης.

Τι δήλωσαν Λε Μερ και Σολτς

Οι δύο υπουργοί Οικονομικών των δύο μεγαλύτερων οικονομιών της ευρωζώνης, στο περιθώριο του Γιούρογκρουπ που πραγματοποιείται στις Βρυξέλλες χαιρέτισαν την στάση του Κόντε.

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Όλαφ Σολτς, δήλωσε στους δημοσιογράφους αναφορικά με το ζήτημα ότι «είναι πολύ καλή ένδειξη ότι ο μελλοντικός πρωθυπουργός της Ιταλίας εκφράζεται με φιλοευρωπαϊκό τρόπο, ότι είπε πως θέλει, μαζί με την κυβέρνησή του, να τηρήσει τους ευρωπαϊκούς κανόνες».

Ικανοποίηση όμως εξέφρασε από την πλευρά του και ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μπρουνό Λε Μερ, ο οποίος δήλωσε «ότι όλοι σημείωσαν το θετικό ύφος των πρώτων δηλώσεων του Τζουζέπε Κόντε, ο οποίος δεσμεύτηκε να σεβαστεί τους ευρωπαϊκούς κανόνες. Είναι μια θετική ένδειξη και θέλουμε να εργαστούμε εποικοδομητικά με την Ιταλία και θα κρίνουμε με βάση τις πράξεις».

Loading