Φρίκη στην Ινδία: Βίασαν ομαδικά ακτιβίστριες κατά του trafficking

Σε εφιάλτη εξελίχθηκε η προσπάθεια που έκαναν πέντε ακτιβίστριες στην Ινδία για να ενημερώσουν τον κόσμο για τις επιπτώσεις του trafficking (σ.σ. εμπορίας ανθρώπων). Όπως ανακοίνωσε η τοπική αστυνομία, οι άτυχες γυναίκες έπεσαν θύματα ομαδικού βιασμού υπό την απειλή όπλου.

propoli

Οι γυναίκες εργάζονται για μια ινδική οργάνωση και την Τρίτη (19/6) συμμετείχαν σε ένα θεατρικό δρώμενο που είχε στόχο να ενημερώσει για τις επιπτώσεις της διακίνησης ανθρώπων στο χωριό Κοτσάνγκ, της πολιτείας Τζαρκάντ.

Άγνωστοι απήγαγαν εννέα ακτιβιστές και τους οδήγησαν σε ένα δάσος. Εκεί, χτύπησαν τους άνδρες και βίασαν τις γυναίκες, δήλωσε ο αστυνομικός Ασουίνι Κούμαρ Σίνχα και πρόσθεσε: «Πρόκειται για μια πολύ σπάνια υπόθεση, στην οποία άτομα που εργάζονται στην εκστρατεία κατά του trafficking γίνονται στόχος».

«Δεν αποκλείουμε την πιθανότητα στην επίθεση να εμπλέκονται συμμορίες trafficking και εξετάζουμε όλες τις πιθανότητες», τόνισε.

Το θεατρικό δρώμενο είχε οργανώσει η φιλανθρωπική οργάνωση Asha Kiran, η οποία διαχειρίζεται ένα καταφύγιο για κορίτσια που έχουν σωθεί από το trafficking στην περιοχή Κούντι της πολιτείας Τζαρκάντ. Περίπου 200 κορίτσια ζουν στο καταφύγιο της οργάνωσης. Τα περισσότερα είχαν σταλεί να εργαστούν ως οικιακές βοηθοί σε μεγάλες πόλεις.

Μαστίζει την Ινδία το trafficking

Η Τζαρκάντ είναι μεταξύ των πέντε πολιτειών της Ινδίας όπου καταγράφονται τα περισσότερα κρούσματα ανθρώπινης εμπορίας, με τους διακινητές να βάζουν στο στόχαστρό τους φτωχά χωριά και να πείθουν ευάλωτες οικογένειες να στείλουν τις θυγατέρες τους στις πόλεις για να εργαστούν, καταγγέλλουν οργανώσεις αρωγής.

Ινδοί ακτιβιστές καταδίκασαν την επίθεση. «Ακόμη δεν έχουμε συνειδητοποιήσει τι συνέβη», σχολίασε ο Ραζίβ Ράνζαν Σίνχα, του δικτύου κατά του trafficking της πολιτείας Τζαρκάντ, και πρόσθεσε: «Είναι η πρώτη φορά που εργαζόμενοι στην πρώτη γραμμή γίνονται στόχος και είναι σοκαριστικό όσο και εκπληκτικό».

Στην Ινδία καταγράφεται αύξηση των κρουσμάτων τα τελευταία χρόνια. Σχεδόν 2.000 γυναίκες και παιδιά ήταν θύματα το 2016, αύξηση 25% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.

Ωστόσο, οι ακτιβιστές επισημαίνουν ότι οι αριθμοί αυτοί δεν αντανακλούν την πραγματικότητα, καθώς πολλά περιστατικά δεν καταγγέλλονται κυρίως στις περιοχές της υπαίθρου και για αυτό τον λόγο είναι σημαντικά τα προγράμματα των διάφορων οργανώσεων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading