Ινδία: Θανατική ποινή σε τρεις άνδρες για τον ομαδικό βιασμό φοιτήτριας

Οριστικοποιήθηκε η θανατική ποινή που είχε επιβληθεί σε τρεις άνδρες για τον άγριο ομαδικό βιασμό νεαρής φοιτήτριας το 2012, στην Ινδία. Το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας επικύρωσε την ποινή των τριών ανδρών, απορρίπτοντας την αίτηση αναθεώρησης της απόφασης του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου.

propoli

Οι τρεις άνδρες είχαν καταδικαστεί για τον ομαδικό βιασμό μέσα σε λεωφορείο μίας 23χρονης Ινδής φοιτήτριας το Δεκέμβριο του 2012, που είχε προκαλέσει διεθνή κατακραυγή και της στοίχισε τη ζωή.

Πλέον, η μοναδική ελπίδα των τριών κατηγορουμένων να αποφύγουν την εκτέλεση είναι η απονομή χάριτος από τον πρόεδρο της χώρας.

Η υπόθεση με τον ομαδικό βιασμό που συγκλόνισε την Ινδία

Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο ομαδικός βιασμός της φοιτήτριας το 2012 στην ινδική πρωτεύουσα προκάλεσε διαδηλώσεις διαμαρτυρίας σε ολόκληρη τη χώρα και την οργισμένη αντίδραση της διεθνούς κοινότητας, αναγκάζοντας την κυβέρνηση να τροποποιήσει τους υπάρχοντες νόμους, κάνοντας αυστηρότερες τις προβλεπόμενες ποινές για το βιασμό.

Η αστυνομία αρχικά κατηγόρησε αρχικά έξι υπόπτους. Ένας από αυτούς βρέθηκε απαγχονισμένος στο κελί του μεσούσης της δίκης, ενώ ο έκτος ύποπτος κρίθηκε ένοχος από δικαστήριο ανηλίκων και καταδικάστηκε σε ποινή τριετούς φυλάκισης σε σωφρονιστικό ίδρυμα ανηλίκων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading