φωτ. αρχείου

Ινδονησία: Στους 131 οι νεκροί από τον φονικό σεισμό

Όσο περνούν οι ημέρες τόσο αυξάνεται και η μακάβρια λίστα που άφησε πίσω του ο φονικός σεισμός μεγέθους 6,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε στο νησί Λομπόκ της Ινδονησίας, με τους νεκρούς να έχουν φτάσει τους 131, ενώ περισσότεροι από 70.000 άνθρωποι παραμένουν άστεγοι, ζώντας σε πρόχειρα καταλύματα.

propoli

Να σημειωθεί ότι οι 131 νεκροί αποτελούν επίσημο απολογισμό, μια εβδομάδα μετά από έναν άλλο σεισμό που προκάλεσε τον θάνατο σε 17 ανθρώπους σε αυτό ηφαιστειογενές νησί που αποτελεί και αγαπημένο προορισμό για τους τουρίστες.

Επίσης 236 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί σοβαρά, ενώ δεκάδες χιλιάδες σπίτια, υπέστησαν ζημιές, σύμφωνα με τις αρχές οι οποίες ανακοίνωσαν ότι υπάρχουν ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό και βασικά προϊόντα.

«Έχουν εντατικοποιηθεί οι προσπάθειες απομάκρυνσης ανθρώπων, όμως εξακολουθούν να υπάρχουν προβλήματα επί του πεδίου» τόνισε σήμερα ο Σουτόπο Πούρου Νουργκρόχο, εκπρόσωπος της εθνικής υπηρεσίας αντιμετώπισης καταστροφών, προσθέτοντας ότι «ο αριθμός των θυμάτων εξακολουθεί να αυξάνεται, ενώ περισσότεροι από 70.000 άνθρωποι έχουν απομακρυνθεί από τα σπίτια τους και δεκάδες χιλιάδες σπίτια, έχουν καταστραφεί».

Loading