Ιράν: «Τα tweet του Τραμπ ανέβασαν τις τιμές του πετρελαίου»

Την άποψη ότι οι τιμές του πετρελαίου έχουν αυξηθεί, λόγω των αναρτήσεων του Ντόναλντ Τραμπ σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, εξέφρασε σήμερα ο Ιρανός διοικητής του ΟΠΕΚ, Χουσεϊν Καζεμπουρ Αρντεμπιλί σύμφωνα με όσα μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων SHANA.

propoli

«Τα tweet σας έχουν αυξήσει τις τιμές τουλάχιστον κατά 10 δολάρια. Σας παρακαλώ σταματήστε αυτή την πρακτική» τόνισε ο Κ. Αρντεμπιλί σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων του υπουργείου Πετρελαίου.

Σύμφωνα με τον τελευταίο ο πρόεδρος Τραμπ προσπαθεί να κλιμακώσει την ένταση μεταξύ του Ιράν και της Σαουδικής Αραβίας και κάλεσε της Ηνωμένες Πολιτείες να συμμετάσχουν μαζί με τις άλλες μεγάλες δυνάμεις στην αυριανή συνάντηση με το Ιράν.

Να σημειωθεί ότι οι υπουργοί Εξωτερικών των υπολοίπων πέντε από τις έξι μεγάλες δυνάμεις που έχουν υπογράψει τη πυρηνική συμφωνία με το Ιράν, θα συναντηθούν αύριο στη Βιέννη με στελέχη της Ιρανικής κυβέρνησης προκειμένου να συζητήσουν για το πως να κρατήσουν ζωντανή τη συμφωνία μετά την πρόσφατη αποχώρηση των ΗΠΑ απ’ αυτή.

Loading