Ισπανία: Αγκράφα ζώνης προκάλεσε τελικά την εκκένωση σιδηροδρομικών σταθμών

Μια αγκράφα ζώνης που έμοιαζε με χειροβομβίδα ήταν τελικά υπεύθυνη για την εκκένωση που προκλήθηκε στους σιδηροδρομικούς σταθμούς της Μαδρίτης, αλλά και της Βαρκελώνης.

propoli

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα οι αστυνομικές αρχές στη Βαρκελώνη, είχαν αναφέρει ότι είχαν προχωρήσει στην εκκένωση δύο τρένων επειδή εντοπίστηκε μία «ύποπτη» βαλίτσα.

Ωστόσο, με νεώτερη ανακοίνωση ξεκαθάρισαν ότι αιτία ήταν μια αγκράφα ζώνης μιας γυναίκας η οποία ήθελε να ταξιδέψει από την Μαδρίτη στη Βαρκελώνη.

Στη Βαρκελώνη, η αστυνομία της περιφέρειας της Καταλονίας, Mossos d’Esquadra, ενημερώθηκε από το προσωπικό ασφάλειας του σταθμού Σαντς της Βαρκελώνης πως «είχαν δει στον σαρωτή ένα αντικείμενο που θα μπορούσε να είναι ένα εκρηκτικό αντικείμενο», δήλωσε ένας εκπρόσωπος στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Στην πλειονότητα των ισπανικών σταθμών, οι επιβάτες θα πρέπει, όπως και στα αεροδρόμια, να περάσουν τις αποσκευές τους από σαρωτή.

Φωτογραφία που αναρτήθηκε στον λογαριασμό της Mossos d’Esquadra στο Twitter δείχνει την εικόνα από τη σάρωση με σκάνερ μιας βαλίτσας στην οποία φαίνεται ένα αντικείμενο που μοιάζει πραγματικά με χειροβομβίδα, με την περόνη να διακρίνεται καθαρά.

Η αστυνομία προχώρησε τότε στην εκκένωση δύο τρένων υψηλής ταχύτητας στον σταθμό της Βαρκελώνης χωρίς να βρει τίποτα ύποπτο, συνέχισε ο εκπρόσωπος.

«Στη συνέχεια είδαμε πως το πρόσωπο αυτό θα μπορούσε να βρίσκεται σε ένα τρένο που πήγαινε στη Μαδρίτη και ενημερώσαμε την εθνική αστυνομία», πρόσθεσε.

Κατά συνέπεια, στη Μαδρίτη, ο σταθμός Ατότσα εκκενώθηκε, σύμφωνα με την Adif, τη δημόσια εταιρία που διαχειρίζεται τις υποδομές και τους σταθμούς των σιδηροδρόμων.

Όταν έφθασε το τρένο, η αστυνομία ερεύνησε τη βαλίτσα και ανακάλυψε πως το αντικείμενο που έμοιαζε με χειροβομβίδα ήταν στην πραγματικότητα «μια αγκράφα ζώνης», δήλωσε εκπρόσωπος της εθνικής αστυνομίας.

Loading