Ισπανία: Στις φυλακές οδηγήθηκε ο πρώην γενικός διευθυντής του ΔΝΤ

Στις φυλακές του Σότο ντελ Ρεάλ παρουσιάστηκε σήμερα λίγο μετά τις 13.00 (14.00 ώρα Ελλάδας) ο πρώην γενικός διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και πρώην υπουργός της Ισπανίας, Ροντρίγκο Ράτο. Μάλιστα πριν την φυλάκισή του, φρόντισε να ζητήσει «συγνώμη από την κοινωνία» της χώρας.

propoli

«Ζητώ συγνώμη από την κοινωνία και από τους ανθρώπους που μπορεί να αισθάνονται απογοητευμένοι ή ότι επηρεάστηκαν» τόνισε συγκεκριμένα, ο 69 χρονος Ρ. Ράτο μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες που τον περίμεναν λίγα μέτρα πριν από την πύλη των φυλακών.

Όπως δε, ανέφερε εκπρόσωπος της διοίκησης των φυλακών και επιβεβαίωσε το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο πρώην υπουργός «Παρουσιάστηκε κανονικά στις φυλακές του Σότο ντελ Ρεάλ» της Μαδρίτης.

Να σημειωθεί ότι ο Ράτο υπήρξε κορυφαίο στέλεχος του Λαϊκού Κόμματος, υπουργός Οικονομίας και αντιπρόεδρος της συντηρητικής κυβέρνησης του Χοσέ Μαρία Αθνάρ από το 1996 έως το 2004 πριν μεταπηδήσει στη θέση του διευθυντή του ΔΝΤ όπου και παρέμεινε μέχρι το 2007.

Ωστόσο, με την ιδιότητα του πρώην τραπεζίτη που μπαίνει φυλακή για να εκτίσει ποινή φυλάκισης 4,5 ετών για την υπεξαίρεση κεφαλαίων, στο πλαίσιο της υπόθεσης της τράπεζας Bankia.

Η καταδίκη του ήρθε στις αρχές του Οκτώβρη διότι διατήρησε στην τράπεζα «ένα μαύρο σύστημα τραπεζικών καρτών» με τις οποίες διάφορα στελέχη ρύθμιζαν προσωπικά έξοδα χωρίς να αιτιολογούν ή να δηλώνουν τίποτα στην εφορία, ενώ η Ισπανία υπάχθηκε σε μια οδυνηρή θεραπεία λιτότητας.

Loading