Ιταλία: Προέδρους βουλής και γερουσίας συναντά ο ΠτΔ, πριν δώσει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης

Όπως έγινε γνωστό, σήμερα (Τρίτη 22 Μαΐου 2018) ο Ιταλός πρόεδρος της Δημοκρατίας Σέρτζιο Ματταρέλλα θα συναντήσει τους προέδρους της βουλής και της γερουσίας, Ρομπέρτο Φίκο και Ελιζαμπέτα Καζελάτι, για να τους ενημερώσει για τις τελευταίες εξελίξεις.
Στη συνέχεια (αν δεν υπάρξουν απρόοπτα της τελευταίας στιγμής), αναμένεται να αναθέσει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στον Τζουζέπε Κόντε, που επέλεξαν χτες ως υποψήφιο πρωθυπουργό το κίνημα Πέντε Αστέρων και η Λέγκα.

propoli

Όπως διέρρευσε, κατά τη συνομιλία του με το γραμματέα της Λέγκας Ματτέο Σαλβίνι και με τον αρχηγό των Πέντε Αστέρων Λουίτζι Ντι Μάιο, ο Ματταρέλλα αναφέρθηκε στην ανάγκη να μην υπάρξουν προβλήματα σε ό,τι αφορά τη δημοσιονομική πολιτική της χώρας, και στο ότι ο νέος πρωθυπουργός (και στην οικονομική πολιτική) θα έχει ουσιαστική ελευθερία κινήσεων. Μια ελευθερία η οποία δεν μπορεί να περιορίζεται μόνο στα όσα αναφέρονται στην κυβερνητική συμφωνία των δυο αυτών πολιτικών δυνάμεων.

Όπως μετέδωσε η δημόσια τηλεόραση της Rai, o Σαλβίνι και ο Ντι Μάιο συμφώνησαν με τον Ιταλό πρόεδρο στα προαναφερθέντα κύριας σημασίας σημεία, για το μέλλον και τη σταθερότητα της χώρας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading