Κατρούγκαλος: “Ήρθε η στιγμή για ένα ξεκάθαρο μήνυμα αποτροπής της ΕΕ προς την Τουρκία”

Τις ενέργειες της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο και ειδικότερα στην ΑΟΖ της Κύπρου προέταξαν, σε μία συστηματική προσπάθεια επικοινωνίας των κοινών θέσεων των δύο χωρών, τόσο διμερώς προς τους κοινοτικούς εταίρους, όσο και μιλώντας στο Συμβούλιο Υπουργών Εξωτερικών ο Υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος και ο Κύπριος ομόλογός του Νίκος Χριστοδουλίδης στο Λουξεμβούργο.

propoli

Αυτό τόνισε, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΥΠΕΞ, ο κ. Κατρούγκαλος μετά το πέρας των εργασιών του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ. Ο Υπουργός Εξωτερικών σημείωσε ότι ήδη από τον Μάρτιο του 2018 το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο έχει καταδικάσει τις ενέργειες της Τουρκίας ως παράνομες, αντίθετες στο Διεθνές Δίκαιο, και έχει καλέσει την Τουρκία να απέχει από οποιαδήποτε παρόμοια πρόκληση. Τόνισε, δε, ότι έχει έρθει η στιγμή να σταλεί στην πλευρά αυτή ένα σαφές, ξεκάθαρο και συγκεκριμένο μήνυμα αποτροπής.

Σύμφωνα με τον Υπουργό Εξωτερικών, θα πρέπει από εδώ και πέρα, συνολικά η ΕΕ, να πάρει θέση απέναντι στις παράνομες και προκλητικές αυτές ενέργειες. Επιπλέον, τόνισε ότι όλοι οι Έλληνες και όχι μόνο οι πολιτικές δυνάμεις, πρέπει με κλίμα ψυχραιμίας, εγρήγορσης αλλά και αποφασιστικότητας και ενότητας, να ξέρουν ότι έχουν τη μεγαλύτερη διεθνή υποστήριξη από ποτέ για τις θέσεις αυτές.

Πηγή – Πληροφορίες: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Loading