Koυρτς: «Οι χώρες του Νότου ευχαρίστως παίρνουν τα λεφτά μας»

Μεταναστευτικό, χρέη και προγράμματα στήριξης, όλα έμπλεξαν στις δηλώσεις του Σεμπάστιαν Κουρτς στο πλαίσιο της προσπάθειάς του να πείσει τους Ευρωπαίους ηγέτες, που συγκεντρώνονται σήμερα στη Ρουμανία, για αναθεώρηση της Συνθήκης της κοινότητας- κάτι για το οποίο δεν φαίνεται να υπάρχει ιδιαίτερη «όρεξη» από τα περισσότερα κράτη- μέλη.

propoli

«Οι χώρες, που έχουν υποδεχθεί πολλούς μετανάστες και έχουν τεράστια χρέη ευχαρίστως παίρνουν τα χρήματά μας», είπε ο Σεμπάστιαν Κουρτς στο ραδιοφωνικό σταθμό ORF, δείχνοντας εμμέσως την Ελλάδα και την Ιταλία, για να υποστηρίξει ότι θα πρέπει να υιοθετηθούν πιο αυστηρές κυρώσεις για όσα κράτη παραβαίνουν τους δημοσιονομικούς κανόνες ή κάνουν λάθη στην καταγραφή των μεταναστών.

Το σχέδιο του Αυστριακού καγκελάριου περιλαμβάνει μεταξύ άλλων «συρρίκνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής» και κατάργηση της έδρας του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο- κάτι φυσικά στο οποίο αντιτίθεται σθεναρά η Γαλλία.

«Πρέπει να αλλάξουμε την Ε.Ε.»

«Πολλοί αναγνωρίζουν ότι πρέπει να αλλάξουμε την Ευρωπαϊκή Ένωση, εάν θέλουμε να την διατηρήσουμε» είπε ο Κουρτς στο ORF. «Αρκετοί ηγέτες τόσο φιλελεύθεροι όσο και Συντηρητικοί έχουν παρόμοιες θέσεις με τις δικές μου» συμπλήρωσε.

Loading