Κυβερνήτης Αγ. Πετρούπολης: Στηρίζουμε ενεργά τις εμπορικές σχέσεις με τις ΗΠΑ

Στις επιχειρηματικές σχέσεις ανάμεσα στην ρωσική πόλη της Αγίας Πετρούπολης και  τους Αμερικανούς επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή αναφέρθηκε ο κυβερνήτης της πόλης Γκεόργκι Πολταβτσένκο, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιεί η αντιπροσωπεία της Γερουσίας των ΗΠΑ.

propoli

Στην ομιλία του, ο κυβερνήτης, αναφέρθηκε στη μείωση των αμερικανικών εργασιών στο τομέα του εμπορίου που οφείλεται κυρίως στις κυρώσεις που επέβαλλε η Ουάσινγκτον, ωστόσο ο ίδιος τόνισε ότι πέραν των οικονομικών και επιχειρηματικών συνεργασιών , θα επιθυμούσε συνεργασίες και σε άλλους τομείς όπως στην υγειονομική περίθαλψη, την καινοτομία και τις ανθρωπιστικές επαφές.

Τι ανέφερε ο κυβερνήτης της Αγίας Πετρούπολης

«Η πόλη μας υποστηρίζει ενεργά εμπορικές και οικονομικές σχέσεις, ο κύκλος εργασιών του εξωτερικού εμπορίου με τις ΗΠΑ είναι περίπου 2 δισ. δολάρια. Δυστυχώς, τα τελευταία δύο χρόνια σημειώθηκε μείωση του κύκλου εργασιών του εξωτερικού εμπορίου, γεγονός που οφείλεται σε ορισμένα γεγονότα, συμπεριλαμβανομένων κυρώσεων οι οποίες επιβλήθηκαν κατά της χώρας μας. Παρ ‘όλα αυτά, οι σχέσεις υφίστανται και αναπτύσσονται. Στην πόλη λειτουργούν πολλές μεγάλες αμερικανικές εταιρείες και τραπεζικά ιδρύματα. Εξ όσων γνωρίζω, δεν έχουν καμία επιθυμία να περιορίσουν τις δραστηριότητές τους στη Ρωσία» δήλωσε κατά την έναρξη της ομιλίας του ο Πολταβτσένκο.

Loading