«Κυρίαρχη η απόφαση της Αργεντινής να απευθυνθεί στο ΔΝΤ»

Σε δηλώσεις σχετικά με την απόφαση της κυβέρνησης της Αργεντινής να προσφύγει στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, γεγονός που ξυπνάει μνήμες στους πολίτες της χώρας, προέβη ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ.

propoli

Ο Ζάιμπερτ χαρακτήρισε την κίνηση αυτή, ως «κυρίαρχη απόφαση», επαινώντας ταυτόχρονα την αργεντίνικη κυβέρνηση για την απόφαση εφαρμογής ορισμένων μεταρρυθμίσεων, που σκοπό έχουν την ανάκαμψη της οικονομίας.

Τι δήλωσε ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης

Μιλώντας σχετικά με το ζήτημα, ο Γερμανικός κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι «πρόκειται για κυρίαρχη απόφαση της Αργεντινής να απευθυνθεί στο ΔΝΤ. Η Γερμανία πάντα στήριζε την οικονομική μεταρρυθμιστική πορεία της Αργεντινής. Η Αργεντινή, πέρα από αυτό, είναι για μας ένας σημαντικός εταίρος. Η γερμανική κυβέρνηση συνεργάζεται με την χώρα της λατινικής Αμερικής και διμερώς αλλά και πολυμερώς καλά και στενά».

Όσον αφορά το γεγονός ότι η Αργεντινή έχει για το τρέχον έτος την προεδρία της G20 διαδεχόμενη την Γερμανία, ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης σημείωσε ότι το Βερολίνο στηρίζει εντατικά τη χώρα και τις προετοιμασίες που διεξάγει για να διοργανώσει  την Σύνοδο Κορυφής που θα πραγματοποιηθεί τον Δεκέμβριο στο Μπουένος ‘Αιρες.

Loading