Φωτ. αρχείου

Κόντρα στις απαγορεύσεις το Pride της Κωνσταντινούπολης

Παρά την απαγόρευση που επέβαλαν οι τουρκικές αρχές στη διοργάνωση του Pride, αυτό τελικά πραγματοποιήθηκε κανονικά σήμερα στην Κωνσταντινούπολη.

propoli

Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, περισσότεροι από χίλιοι άνθρωποι συγκεντρώθηκαν σε δρόμο που βρίσκεται κοντά στη λεωφόρο Ιστικλαλ και την πλατεία Τακσίμ, όπου αρχικά είχε οριστεί ως σημείο συνάντησης.

Οι συγκεντρωμένοι εκτός από την καθιερωμένη πορεία, χόρεψαν και ξεδίπλωσαν ένα τεράστιο πανό με τα χρώματα του ουράνιου τόξου και διάβασαν ένα δελτίο Τύπου, μπροστά στις δυνάμεις της αστυνομίας. Οι τελευταίες, κάλεσαν τους συγκεντρωμένους να διαλυθούν και όταν αυτό δεν συνέβη έριξαν σφαίρες καουτσούκ εναντίον όσων προσπάθησαν να πλησιάσουν στη λεωφόρο Ιστικλαλ.

«Εκατοντάδες αστυνομικοί στην περιοχή του Τακσίμ προσπάθησαν να σταματήσουν την πορεία της υπερηφάνειας στην Κωνσταντινούπολη, αλλά οι συμμετέχοντες, δημιουργικοί και τολμηροί, παρέκαμψαν την απαγόρευση και διάβασαν ανακοίνωση προς τον Τύπο σε παρακείμενο δρόμο», ανέφερε στο Twitter ο υπεύθυνος της Διεθνούς Αμνηστίας στην Τουρκία, Άντριου Γκάρντερ.

Loading