Κόπηκε το «Roseanne» λόγω ρατσιστικού tweet της ηθοποιού

Το ABC ανακοίνωσε το «κόψιμο» της σειράς «Roseanne», εξαιτίας του ρατσιστικού tweet της πρωταγωνίστριας της σειράς, Ροζάν Μπαρ, για την πρώην σύμβουλο του Μπαράκ Ομπάμα, Βάλερι Τζάρετ.

propoli

«Το σχόλιο είναι απεχθές, δε συμβαδίζει με τις αξίες μας και αποφασίσαμε να ακυρώσουμε τη σειρά», ανακοίνωσε ο πρόεδρος του ABC, Τσάνινγκ Ντάντζεϊ.

Η αναβίωση του «Roseanne»

Η σειρά είχε γνωρίζει μεγάλη επιτυχία από το 1988 έως το 1997. Πριν μερικούς μήνες, 21 χρόνια μετά το τέλος της σειράς, το μεγάλο τηλεοπτικό δίκτυο αποφάσισε να προχωρήσει στην αναβίωσή του, με έναν μικρό κύκλο επεισοδίων. Μάλιστα, αυτός γνώρισε απρόσμενα μεγάλη επιτυχία, με αποτέλεσμα την απόφαση για ανανέωση της σειράς για ακόμη έναν χρόνο.

Η ανανέωση ανακοινώθηκε στα τέλη Μαρτίου, αλλά δύο μήνες αργότερα τα δεδομένα ανατράπηκαν, εξαιτίας ενός tweet της Ροζάν Μπαρ.

Το ρατσιστικό tweet της ηθοποιού

Η Ροζάν έγραψε στο Twitter, ότι η Τζάρετ, πρώην σύμβουλος του Ομπάμα, αποτελεί ένα προϊόν της μουσουλμανικής κοινότητας και του «Πλανήτη των Πιθήκων», προκαλώντας μεγάλες αντιδράσεις.

Μετά το σάλο που προκλήθηκε, η ίδια ζήτησε συγγνώμη για το «κακό αστείο», αλλά το κακό γι’ αυτήν είχε ήδη γίνει.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η Ροζάν και η σειρά της ήταν ιδιαίτερα δημοφιλής στους συντηρητικούς τηλεθεατές, καθώς η πρωταγωνίστρια του show εξέφραζε ανοικτά την υποστήριξή της στον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.

Loading