Κύμα καύσωνα σαρώνει την Ευρώπη

Κύμα έντονου καύσωνα σαρώνει την Ευρώπη και ιδίως σε χώρες που μέχρι πρότινος θεωρούνταν «ψυχρές», όπως για παράδειγμα η Σουηδία, η Βρετανία, ακόμη και το Βέλγιο.

propoli

Μάλιστα στις περισσότερες από αυτές ο υδράργυρος καταρρίπτει το ένα ρεκόρ θερμοκρασίας μετά το άλλο.

Στη Σουηδία για παράδειγμα φέτος ο υδράργυρος έφτασε στους 34,6 βαθμούς Κελσίου στην πόλη Χάστβέντα.  Για το Σαββατοκύριακο πάντως οι μετεωρολόγοι προβλέπουν βροχοπτώσεις στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει στη Βρετανία όπου το θερμόμετρο έδειξε 37 βαθμούς Κελσίου. Οι μετεωρολόγοι θεωρούν ότι πολύ σύντομα θα καταρριφθεί το ρεκόρ ζέστης των 38,5 βαθμών Κελσίου.

«Βράζουν» Γαλλία, Ολλανδία και Βέλγιο

Στη Γαλλία ο καύσωνας έχει σημάνει συναγερμό σε 21 περιοχές της χώρας, με τον υδράργυρο να σημειώνει χθες την υψηλότερη θερμοκρασία για την τρέχουσα χρονιά. Ίδιο το σκηνικό και στη Γερμανία όπου το θερμόμετρο έφτασε τους 39 βαθμούς Κελσίου και οι πυροσβέστες δίνουν μάχη με μια πυρκαγιά που ξέσπασε 50 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Βερολίνου.

Τέλος, στην Ολλανδία και το Βέλγιο οι επιστήμονες αναφέρουν ότι βιώνουν τις πιο ζεστές ημέρες του χρόνου με μέσο όρο θερμοκρασίας τους 32,4 βαθμούς Κελσίου.

Loading