Λουτρό αίματος με 52 νεκρούς στη λωρίδα της Γάζας

Δραματικές είναι οι εξελίξεις στη Γάζα, καθώς τουλάχιστον 52 Παλαιστίνιοι έχασαν τη ζωή τους και ακόμη 900 τραυματίστηκαν από πυρά ισραηλινών στρατιωτών, διαδηλώνοντας κατά της απόφασης μεταφοράς της αμερικανικής πρεσβείας του Ισραήλ στην Ιερουσαλήμ.

propoli

Οι διαδηλώσεις εντάθηκαν λόγω της 70ής επετείου της ίδρυσης του Ισραήλ, με τα μεγάφωνα σε τεμένη της Γάζας να καλούν τους Παλαιστίνιους να συμμετάσχουν στη «Μεγάλη πορεία της επιστροφής».

Την ίδια ώρα, μαύρος καπνός από ελαστικά αυτοκινήτων που καίνε οι διαδηλωτές υψώνεται στον ουρανό στα σύνορα.

Αποφασισμένοι οι Παλαιστίνιοι στη Γάζα

«Σήμερα είναι η μεγάλη ημέρα που θα περάσουμε το φράχτη και θα πούμε στο Ισραήλ και σε όλο τον κόσμο, ότι δεν θα δεχθούμε να είμαστε πάντα υπό κατοχή», δήλωσε ο δάσκαλος Επιστήμης στη Γάζα, Άλι.

«Πολλοί μπορεί να γίνουν μάρτυρες σήμερα, αλλά ο κόσμος θα ακούσει το μήνυμά μας. Η κατοχή πρέπει να τελειώσει», πρόσθεσε ο ίδιος, δίνοντας ένα σαφές στίγμα για την κατάσταση και το κλίμα στους κόλπους της παλαιστινιακής κοινότητας.

Μεταξύ των νεκρών 14χρονος και άνδρας σε αμαξίδιο

Ισραηλινοί στρατιώτες σκότωσαν τουλάχιστον 16 Παλαιστίνιους έως τώρα, περιλαμβανομένου και ενός 14χρονου αγοριού, καθώς και ενός άνδρα σε αναπηρικό αμαξάκι.

Υπολογίζεται ότι περίπου 500 διαδηλωτές έχουν τραυματιστεί, τουλάχιστον 200 από αληθινά πυρά, όπως έκαναν γνωστό αξιωματούχοι στον τομέα της υγείας.

https://www.youtube.com/watch?v=A3eXQ3H4660

Loading