Μέι: Απαγόρευση εισόδου σε όλους του υπόπτους της δολοφονίας Κασόγκι

Η πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Τερέζα Μέι, ανακοίνωσε ότι θα απαγορευθεί η είσοδος στη χώρα, σε όλους του υπόπτους στην υπόθεση της δολοφονίας του Σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι.

propoli

«Η δήλωση σύμφωνα με την οποία ο Κασόγκι πέθανε στη διάρκεια μιας συμπλοκής δεν αποτελεί αξιόπιστη εξήγηση. Άρα είναι επείγον να προσδιοριστεί τι συνέβη. Εξακολουθεί να υφίσταται μια επείγουσα ανάγκη να καθοριστεί ακριβώς τι συνέβη σε σχέση με αυτό… Εγώ η ίδια αναμένω ότι θα μιλήσω με τον βασιλιά Σαλμάν αργότερα», δήλωσε η Μέι στη Βουλή των Κοινοτήτων.

Επίσης τόνισε ότι «το υπουργείο Εσωτερικών αναλαμβάνει δράση εναντίον όλων των υπόπτων προκειμένου να τους εμποδίσει από το να εισέλθουν στο Ηνωμένο Βασίλειο, και αν αυτά τα άτομα διαθέτουν αυτή τη στιγμή θεωρήσεις διαβατηρίου, αυτές οι θεωρήσεις διαβατηρίου θα ανακληθούν σήμερα».

Απαντώντας σε ερώτηση για τις πωλήσεις όπλων στο σαουδαραβικό καθεστώς, η Βρετανίδα πρωθυπουργός απάντησε πως η πολιτική εξαγωγών είναι «υπό εξέταση» και πως οι έλεγχοι που πραγματοποιούνται σε αμυντικό υλικό που εξάγεται είναι «από τους πιο αυστηρούς στον κόσμο».

Loading