Βρετανία: Πιέσεις για Brexit χωρίς συμφωνία δέχεται η Μέι

Τεράστιες πιέσεις δέχεται η Βρετανίδα πρωθυπουργός, Τερέζα Μέι, από ορισμένους υπουργούς της πρώτης γραμμής που επιθυμούν την έξοδο της χώρας από την ΕΕ χωρίς συμφωνία.

propoli

Αυτό υποστηρίζει ο πρώην υφυπουργός Εξωτερικών, Άλιστερ Μπερτ, ο οποίος παραιτήθηκε την περασμένη εβδομάδα προκειμένου να υποστηρίξει την ψηφοφορία στο κοινοβούλιο για εναλλακτικές επιλογές στο Brexit. Μάλιστα, ο ίδιος δήλωσε ότι δεν θεωρεί πως οι εθνικές εκλογές θα βοηθούσαν τη χώρα.

Ερωτηθείς αν η Μέι θα πρέπει να οδηγήσει το κόμμα στις εκλογές, ο Μπερτ είπε στο Sky News: «Η πρωθυπουργός έχει ήδη δηλώσει ότι αναμένει να αποχωρήσει αφού ξεκινήσει το πρώτο στάδιο του Brexit – δεν αναμένω εθνικές εκλογές πριν συμβεί αυτό. Επομένως, η απάντηση σε αυτό πιθανόν θα ήταν ‘όχι’».

Περιορισμένες οι επιλογές για το Brexit

Εξάλλου, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο του κόμματος των Τόρις, Τζέιμς Κλέβερλι, η Βρετανία έχει περιορισμένες επιλογές στη διάθεσή της σχετικά με το Brexit και οι βουλευτές θα πρέπει να υποστηρίξουν τη συμφωνία εξόδου της Τερέζα Μέι, για να αποφύγουν μια έξοδο χωρίς συμφωνία ή καμία έξοδο.

Η συμφωνία της Μέι απορρίφθηκε από το κοινοβούλιο για τρίτη φορά την Παρασκευή (29/3). Η Βρετανία πρόκειται να αποχωρήσει χωρίς συμφωνία στις 12 Απριλίου αν δεν ψηφίσει τη συμφωνία ή αν δεν επιδιώξει μέχρι εκείνη την ημερομηνία μια μεγαλύτερη παράταση.

«Υπάρχουν τώρα πραγματικά περιορισμένες επιλογές», είπε ο Κλέβερλι στο Sky News.

«Αποχωρούμε χωρίς μια συμφωνία ή ολοκληρώνουμε μια συμφωνία και αυτά που έχουμε τώρα ενώπιόν μας ή διατρέχουμε τον κίνδυνο να μη συμβεί καθόλου το Brexit… Για εμένα η απάντηση είναι πολύ, πολύ απλή: είναι η Συμφωνία Αποχώρησης».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading