Μέι σε Νετανιάχου: “Ανησυχούμε για τα θύματα στη Γάζα”

Η πρωθυπουργός της Μ. Βρετανίας, Τερέζα Μέι συναντήθηκε σήμερα με τον ομόλογό της στο Ισραήλ, Μπέντζαμιν Νετανιάχου και κατά την διάρκεια της συνομιλίας δεν απέφυγε να εκφράσει τις ανησυχίες της για τον αυξανόμενο αριθμό των Παλαιστινίων που έχασαν την ζωή τους στη λωρίδα της Γάζας κατά τις διαδηλώσεις του περασμένου μήνα.

propoli

«Ανησυχούμε πολύ για τις απώλειες ζωών Παλαιστινίων» τόνισε χαρακτηριστικά η επικεφαλής της βρετανικής κυβέρνησης στον Νετανιάχου στο πλαίσιο των μεταξύ τους συνομιλιών στο Λονδίνο, ενώ πρόσθεσε ότι η Βρετανία αναγνωρίζει το δικαίωμα του Ισραήλ για αυτοάμυνα.

Η βρετανίδα πρωθυπουργός σημείωσε επίσης ότι είναι σημαντικό να αποκλιμακωθεί η κατάσταση και να ξεκινήσουν εκ νέου οι συνομιλίες που έχουν παγώσει από το 2014, για την εξεύρεση λύσης.

“Ευθύνεται η Χαμάς”

Από την πλευρά του ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου υπογράμμισε ότι αποκλειστική υπεύθυνη για τις απώλειες και τη βία είναι η Χαμάς.

«Τα προβλήματα πηγάζουν από τον θεμελιώδη στόχο της Χαμάς να καταστρέψει το Ισραήλ. Δεν είμαστε αυτόπτες μάρτυρες ειρηνικών διαδηλώσεων» τόνισε συγκεκριμένα, υπογραμμίζοντας ότι από την πλευρά του, κάνει ότι μπορεί για να περιοριστούν τα θύματα.

Loading