Μέρκελ: Πιέζει ο χρόνος για τις διαπραγματεύσεις του Brexit

Σε νέες δηλώσεις σε σχέση με την διαδικασία αποχώρησης της Μεγάλης Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, προέβη η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ, υπογραμμίζοντας ότι ο χρόνος για τις διαπραγματεύσεις που αφορούν την διαδικασία εξόδου της, πιέζει πλέον σημαντικά.

propoli

Στις δηλώσεις αυτές προέβη η Γερμανίδα καγκελάριος λίγη ώρα μετά την τηλεφωνικής της επικοινωνία με την πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου Τερέζα Μέι.

«Οι διαπραγματεύσεις τώρα θα εισέλθουν σε μια κρίσιμη φάση. Γνωρίζετε ότι εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η Κομισιόν ηγείται αυτών των διαπραγματεύσεων με το Ηνωμένο Βασίλειο», σημείωσε η Μέρκελ καταλήγοντας στο συμπέρασμα πως «άρα υπάρχει ένας αριθμός ζητημάτων που θα θέλαμε να συζητήσουμε και εδώ διμερώς, ένας αριθμός ουσιαστικών ζητημάτων».

Από την άλλη πλευρά, σε μια προσπάθειά της να ελαφρύνει το κλίμα, η Μέρκελ ανέφερε ότι η Γερμανία είναι χαρούμενη που η ποδοσφαιρική ομάδα της Αγγλίας συνεχίζει να αγωνίζεται στο Παγκόσμιο Κύπελλο που διεξάγεται αυτή τη στιγμή στη Ρωσία, τονίζοντας πως «δυστυχώς, εμείς (σσ εθνική ομάδα Γερμανίας) αποκλειστήκαμε».

Loading