ΙΝΤΙΜΕ

Μεγάλη πυρκαγιά στην Τοσκάνη-Εκκενώνονται χωριά

Μεγάλη πυρκαγιά εκδηλώθηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας στην Πίζα στην Τοσκάνη, υποχρεώνοντας τις αρχές να απομακρύνουν εκατοντάδες ανθρώπους από τα σπίτια τους για προληπτικούς λόγους, μεταδίδουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης.

propoli

Η πυρκαγιά ξέσπασε αργά χθες το βράδυ στη δασική περιοχή του Μόντε Σέρα και λόγω των ισχυρών ανέμων επεκτάθηκε γρήγορα απειλώντας τις περιοχές Κάλτσι, Μοντεμάνιο και Σαν Λορέντσο ε λα Τόρε.

Εικόνες που ελήφθησαν προτού ξημερώσει έδειχναν τις φλόγες να περικυκλώνουν το δάσος σε πολύ μεγάλη έκταση.

Εκτός από τα αεροπλάνα της πυροσβεστικής, δεκάδες πυροσβέστες αγωνίζονταν σήμερα το πρωί για την κατάσβεση της πυρκαγιάς.

“Αντιμετωπίζουμε μια πολύ μεγάλη πυρκαγιά. Το σημαντικότερο τώρα είναι να σωθεί το χωριό”, δήλωσε σε τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο ο διοικητής της πυροσβεστικής υπηρεσίας της Πίζας Ούγκο Ντ’ Άννα, σημειώνοντας ότι η πυρκαγιά αυτή προκλήθηκε, όπως είπε, “σχεδόν βέβαια εκ προθέσεως”.

Πάνω από 500 απομακρύνθηκαν από τις εστίες τους

Περισσότεροι από 500 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους, την περασμένη νύχτα, έξω από την Πίζα, στην περιοχή Κάλτσι.

Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι, και ο δήμαρχος, σε δηλώσεις του, τόνισε ότι θεωρεί πως πρόκειται για έργο εμπρηστών που εκμεταλλεύθηκαν τη σφοδρότητα των ανέμων.

Στην περιοχή βρίσκονται 80 μέλη της υπηρεσίας πολιτικής προστασίας, ενώ σπεύδουν συνεχώς οχήματα της πυροσβεστικής.

Ο άνεμος δυσχεραίνει τις προσπάθειες κατάσβεσης και τα ελικόπτερα δεν έχουν μπορέσει να πετάξουν μέχρι τώρα. Ο πυκνός μαύρος καπνός είναι ορατός και στην πόλη της Πίζα.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Loading