Μεξικό: Ο αριστερός Λόπεθ Ομπραντόρ 20 μονάδες μπροστά στις προεδρικές εκλογές

Ο Άντερς Μανουέλ Λόπεθ Ομπραντόρ όχι μόνο διατηρεί το προβάδισμά του ενόψει των προεδρικών εκλογών του Μεξικού που είναι προγραμματισμένες να διεξαχθούν τον Ιούλιο, αλλά το διευρύνει στις 20 ποσοστιαίες μονάδες, από τον πλησιέστερο ανταγωνιστή του, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εφημερίδα El Financiero.

propoli

O Λόπεθ Ομπραντόρ, πρώην δήμαρχος της πόλης του Μεξικού φέρεται να είναι η πρώτη επιλογή για τους ψηφοφόρους της χώρας συγκεντρώνοντας ποσοστό 46% στους ερωτηθέντες, έναντι του Ρικάρντο Ανάγια, ο οποίος είναι επικεφαλής ενός ακροδεξιού συνασπισμού που μέχρι στιγμής συγκεντρώνει το ποσοστό 26%.

Το αποτέλεσμα της δημοσκόπησης σημείωσε μικρή αύξηση τόσο για τον Λόπεθ Ομπραντόρ, όσο και για τον Ανάγια σε σύγκριση με την έρευνα της ίδιας εφημερίδας που διενεργήθηκε τον Μάρτιο, ενώ μείωσε 4% σημείωσε ο Χοσέ Αντόνιο Μεάντε, υποψήφιος του κυβερνώντος επαναστατικού κόμματος (PRI) που φτάνει μόλις το 20%.

Πώς έφτασε σε αυτό το ποσοστό ο Ομπραντόρ

Να σημειωθεί ότι έρευνα διεξήχθη μεταξύ 26 Απριλίου και 2 Μαίου και βασίστηκε σε 1000 προσωπικές συνεντεύξεις με περιθώριο σφάλματος 3,1%.

Από τα αποτελέσματα της, δεν έλειψε και ένα σημαντικό ποσοστό που δεν έχει αποφασίσει ακόμη τι θα ψηφίσει το οποίο μάλιστα φτάνει το 38% των ερωτηθέντων.

Στην Τρίτη συνεχόμενη προσπάθειά του να κερδίσει τις προεδρικές εκλογές, ο 64χρονος Λόπεθ Ομπραντόρ, αξιοποίησε την ευρύτατη απογοήτευση που υπάρχει για το PRI, την πολιτική διαφθορά, την αύξηση της βίας και την υποτονική οικονομική ανάπτυξη.

Επίσης η έρευνα κατέδειξε πως η ανεξάρτητη υποψήφιοα Μαργαρίτα Ζαβάλα, σύζυγος του πρώην προέδρου της χώρας Φελίπε Καλντερόν, φτάνει μόλις στο 5%.

Πηγή: Reuters.com

Loading