«Μετανιωμένες οι εταιρείες που έκαναν μποϋκοτάζ στη Σαουδική Αραβία»

Ο υπουργός Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας Χάλιντ αλ Φάλιχ, ανακοίνωσε ότι όλες οι εταιρείες που απείχαν από το διεθνές φόρουμ για τις επενδύσεις Future Investment Initiative στο Ριάντ ζήτησαν συγγνώμη που έχασαν τη διάσκεψη.

propoli

Ένας μεγάλος όγκος διεθνών επιχειρήσεων και πολιτικών, απείχαν από το συγκεκριμένο φόρουμ, κάνοντας μποϋκοτάζ στο Ριάντ, έπειτα από τον σάλο που δημιουργήθηκε με την δολοφονία του Σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι, στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας, στην Κωνσταντινούπολη.

«Όλες οι εταιρείες, οι οποίες δεν ήρθαν, μας τηλεφωνούν κατά τη διάρκεια του τελευταίου 48ωρου και μας ζητούν συγγνώμη, εκφράζουν τη λύπη τους και δεσμεύονται να κάνουν αίτηση για να ανοίξουν γραφεία (στη χώρα) κατά τη διάρκεια των ερχόμενων εβδομάδων και να αποκαταστήσουν τις φυσιολογικές τους σχέσεις», δήλωσε ο Αλ Φάλιχ στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Elekhbariya.

«Οι ΗΠΑ θα παραμείνουν σημαντικό κομμάτι της σαουδαραβικής οικονομίας επειδή τα συμφέροντα που μας συνδέουν είναι μεγαλύτερα από την αποδυνάμωση που προκαλεί η αποτυχημένη εκστρατεία για μποϊκοτάζ της διάσκεψης», σημείωσε ο Σαουδάραβας υπουργός.

Παράλληλα, ο Χάλιντ Αλ Φάλιχ υπογράμμισε ότι οι συμφωνίες που υπεγράφησαν στην συγκεκριμένη διάσκεψη στο Ριάντ αγγίζουν συνολικά τα 56 δισεκατομμύρια δολάρια.

«Υπεγράφησαν περισσότερες από 25 συμφωνίες αξίας 56 δισεκατομμυρίων δολαρίων», τόνισε, διευκρινίζοντας ότι τα περισσότερα συμβόλαια που υπεγράφησαν στην διάσκεψη αναλογούν σε αμερικανικές εταιρείες.

Loading