Μη εφικτή θεωρεί ο Κικλ την αύξηση της δύναμης της Frontex

Ο υπουργός Εσωτερικών της Αυστρίας και προεδρεύων του Συμβουλίου Υπουργών της Ευρωπαϊκής Ένωσης Χέρμπερτ Κικλ, σε δηλώσεις του, αναφέρθηκε στο μεταναστευτικό ζήτημα που απασχολεί, τονίζοντας ότι από την πλευρά του, δεν θεωρεί εφικτή την αύξηση της δύναμης της Frontex.

propoli

Πιο συγκεκριμένα, ο Κικλ, θεωρεί ως μη πιθανή την πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για αύξηση των δυνάμεων της Frontex κατά 10.000.

Στις έως τώρα συζητήσεις διαπιστώθηκε πως τα σχέδια της Κομισιόν με συγκεκριμένους αριθμούς έως το 2020 υπερβαίνουν ρεαλιστικά τις διαστάσεις του εφικτού, ανέφερε ο προερχόμενος από το συγκυβερνών  ακροδεξιό εθνικιστικό Κόμμα των Ελευθέρων, Χέρμπερτ Κικλ, σε δηλώσεις του το μεσημέρι στη δημόσια Αυστριακή Ραδιοφωνία, με την ευκαιρία του τελευταίου Συμβουλίου Υπουργών υπό αυστριακή Προεδρία.

Σύμφωνα με τον ίδιο, μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου θα σταθμιστεί ένας συμβιβασμός, ωστόσο είναι σημαντικό να μην βαρύνονται υπερβολικά οι χώρες-μέλη της ΕΕ, όλα χρειάζονται ένα προκριματικό στάδιο, η Frontex χρειάζεται μαχητικότητα και ισχύ σε προσωπικό, όμως η εντατικοποίηση της προστασίας των εξωτερικών συνόρων δεν επιτρέπεται να οδηγήσει σε απώλεια των δυνατοτήτων σε άλλους τομείς.

Loading