Μπαρνιέ: «Fake news» τα περί συμφωνίας για το Brexit

Ο επικεφαλής της διαπραγματευτικής ομάδας της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το Brexit Μισέλ Μπαρνιέ, διέψευσε με την σειρά του δημοσίευμα των Times, σύμφωνα με το οποίο επετεύχθη συμφωνία ανάμεσα στην ΕΕ και την Βρετανία για πρόσβαση της χώρας στις αγορές και μετά το Brexit.

propoli

Σύμφωνα με τους Times, η Βρετανία και η Ευρωπαϊκή Ένωση κατέληξαν σε συμφωνία, βάσει της οποίες, το Ηνωμένο Βασίλειο θα έχει τη δυνατότητα να έχει ορισμένη πρόσβαση στις ευρωπαϊκές χρηματοπιστωτικές αγορές και μετά την έξοδό του από το μπλοκ.

«Παραπλανητικά ρεπορτάζ για το Brexit και τις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες», έγραψε στο Twitter ο Γάλλος διαπραγματευτής. «Υπενθύμιση: η ΕΕ μπορεί να χορηγεί και να ανακαλεί αυτόνομα την ισοδυναμία (σ.σ. την πρόσβαση) σε ορισμένες χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες. Όπως και με τρίτες χώρες, η ΕΕ είναι έτοιμη να προχωρήσει σε στενό διάλογο με το Ηνωμένο Βασίλειο, σεβόμενη απολύτως την αυτονομία των δύο πλευρών», συνέχισε.


Νωρίτερα, και ο εκπρόσωπος της Βρετανίδας πρωθυπουργού Τερέζα Μέι χαρακτήρισε «φήμες» τις πληροφορίες αυτές ενώ ο υπουργός Brexit Ντόμινικ Ράαμπ, όταν ρωτήθηκε από το Γαλλικό Πρακτορείο, είπε ότι «τίποτα δεν έχει συμφωνηθεί μέχρι να συμφωνηθούν όλα».

Loading