Μπαχτσελί: «Η Μεσόγειος ήταν τουρκική λίμνη»

Σε νέες προκλητικές δηλώσεις προχώρησε ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί, «θυμίζοντας» ότι η Μεσόγειος «ήταν κάποτε τουρκική λίμνη» και προειδοποιώντας ότι η Τουρκία θα «λιώσει τα κεφάλια των πειρατών», εφόσον χρειαστεί.

propoli

Ο πρόεδρος του Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης (MHP) προχώρησε στις συγκεκριμένες δηλώσεις, σε προκλητικό τόνο, μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του.

«Η Μεσόγειος κάποτε ήταν “τουρκική λίμνη”», τόνισε ο εθνικιστής Τούρκος πολιτικός. που συμμάχησε στις τελευταίες εκλογές με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Εμείς αυτό δεν το ξεχνάμε. Την υπομονή μας μην την θεωρούν αδυναμία μας», συνέχισε ο ηγέτης του κόμματος που αποτελεί, ουσιαστικά, η συνέχεια εκείνου των Γκρίζων Λύκων.

«Καμία κυριαρχία στο Αιγαίο χωρίς την Τουρκία»

Μιλώντας σε υψηλούς τόνους, ο Μπαχτσελί διεμήνυσε πως «δεν μπορεί να υπάρχει κυριαρχία στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο χωρίς την Τουρκία», καθώς αυτό «είναι κάτι που δεν το επιτρέπει ούτε η ιστορία, ούτε ο τουρκικός λαός».

«Οι απειλές και οι προκλήσεις δεν μπορούν να επισκιάσουν τα νόμιμα δικαιώματά μας», ανέφερε μεταξύ άλλων, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και σε «προβοκάτσιες», που «δεν μπορούν και δεν θα προκαλέσουν την παράδοση της Τουρκίας».

«Ο τουρκικός λαός να λιώσει τα κεφάλια των πειρατών»

Μάλιστα, κάποια το παραλήρημα του Μπαχτσελί κορυφώθηκε, με τον Τούρκο εθνικιστή να προειδοποιεί πως «ο τουρκικός λαός έχει τη δύναμη και τη θέληση να βγάλει νέους Μπαρμπαρός Χαίρετίν Πασά (Μπαρμπρόσα) και να λιώσει τα κεφάλια των πειρατών».

Loading