Μυστική συνάντηση των ηγετών Βόρειας και Νότιας Κορέας

Όπως έγινε γνωστό πριν από λίγο, οι ηγέτες της Βόρειας και της Νότιας Κορέας, συναντήθηκαν σήμερα στην αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη στη συνοριακή γραμμή μεταξύ των δύο χωρών.

propoli

Αυτή η συνάντηση ήταν η δεύτερη μεταξύ του Μουν Tζε– Ιν της Ν. Κορέας και του Κιμ Γιονγκ – Ουν της Βόρειας και πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της προσπάθειας των δύο χωρών να ορίσουν μια ιστορική σύνοδο κορυφής ανάμεσα στις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Βόρεια Κορέα.

Θυμίζουμε ότι την περασμένη Πέμπτη, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ ακύρωσε τη σύνοδο κορυφής που είχε προγραμματιστεί για τις 12 Ιουνίου, ωστόσο αργότερα πρότεινε να ξαναπροσπαθήσει.

Αύριο το πρωί ο Τζε- Ιν θα μιλήσει για την επαφή με τον Γιονγκ-Ουν

Οι σημερινές συνομιλίες μεταξύ των ηγετών Βόρειας και Νότιας Κορέας, πραγματοποιήθηκαν στη Βόρεια πλευρά του χωριού, Πανμουνιόν όπως ανέφερε το γραφείο του Μουν Τζε– Ιν, ο οποίος ανακοίνωσε ότι θα μιλήσει για το αποτέλεσμα των συνομιλιών αυτών αύριο το πρωί.

Τέλος, να σημειωθεί ότι οι συνομιλίες μεταξύ του Ντ. Τραμπ και του Κιμ Γιονγκ-Ουν αν θα προχωρήσουν τελικά θα επικεντρωθούν στους τρόπους αποπυρηνικοποίησης της κορεατικής χερσονήσου καθώς επίσης και στη μείωση των εντάσεων.

Πηγή: BBC

Loading