Νέες παραιτήσεις στο facebook. Εκτός και οι συνιδρυτές του Instagram

Την παραίτησή τους υπέβαλαν οι συνιδρυτές του Instagram, Κέβιν Σίστρομ και Μάικ Κρίγκερ, από τις θέσεις του εκτελεστικού διευθυντή και του υπεύθυνου τεχνικών υπηρεσιών αντιστοίχως, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία.

propoli

Οι δύο άνδρες δεν έδωσαν περισσότερες λεπτομέρειες για την αποχώρησή τους, με τον Σίστρομ απλώς να αναφέρει σε ανάρτησή του σε μπλογκ ότι σχεδιάζουν να μείνουν για κάποιο χρονικό διάστημα εκτός εργασίας, προκειμένου να εξερευνήσουν «την περιέργεια και τη δημιουργικότητά τους».

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg πάντως, η παραίτησή τους ακολούθησε τις όλο και πιο συχνές συγκρούσεις τους με τον διευθύνοντα σύμβουλο του Facebook Μαρκ Ζάκερμπεργκ, για την κατεύθυνση του Instagram.

Υπενθυμίζεται πως το Instagram, που μετρά πάνω από ένα δισ. ενεργούς μηνιαίους χρήστες και το οποίο «γεννήθηκε» το 2010, ανήκει στο Facebook Inc. από το 2012, με το ποσό της εξαγοράς να φτάνει τα 1 δισ. δολάρια.

Οι αποχωρήσεις των συνιδρυτών του Instagram έρχονται λίγους μήνες μετά από την παραίτηση του Γιαν Κουμ, συνιδρυτή της εφαρμογής μηνυμάτων WhatsApp, η οποία επίσης ανήκει στον όμιλο Facebook. Έρχονται επίσης σε μία εποχή που ο δημοφιλέστερος ιστότοπος κοινωνικής δικτύωσης δέχεται επικρίσεις για το κατά πόσο διασφαλίζει τα δεδομένα των χρηστών του.

με πληροφορίες από Reuters

 

Loading