Νεκρός στο κελί του ο φερόμενος ως γκιουλενιστής πρώην επικεφαλής της MIT

Νεκρός στο κελί του βρέθηκε ο πρώην επικεφαλής της τουρκικής υπηρεσίας πληροφοριών Ζεκί Γκιουβέν, ο οποίος είχε κατηγορηθεί για διασυνδέσεις με το δίκτυο του Φετουλάχ Γκιουλέν το οποίο κατηγορείται από την τουρκική κυβέρνηση για την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος στη χώρα τον Ιούλιο του 2016.

propoli

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του τουρκικού κρατικού πρακτορείου ειδήσεων Anadolu, ο Γκιουβέν βρέθηκε νεκρός στο κελί του από καρδιακή προσβολή. Είχε συλληφθεί μόλις τον προηγούμενο μήνα από ύποπτος ο οποίος φέρεται να διατηρούσε επαφές με τον Γκιουλέν ο οποίος κατηγορείται ως ενορχηστρωτής τους στρατιωτικού πραξικοπήματος.

Ο 48χρονος, άνδρας πέθανε την Κυριακή στις 18:30, στο κελί του στις φυλακές του Σιντζάν, κοντά στην Άγκυρα.

Από την πλευρά τους, πολλοί γκιουλενιστές, κάνουν λόγο για περίεργες συνθήκες θανάτων πολλών ατόμων που έχουν συλληφθεί με την κατηγορία της εμπλοκής στο δίκτυο του Γκιουλέν, ισχυρισμό όμως που καταρρίπτουν οι τουρκικές αρχές οι οποίες ισχυρίζονται ότι όλοι οι κρατούμενοι έχουν την προβλεπόμενη πρόσβαση σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Ο Γκιουβέν φερόταν να διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στο δίκτυο των γκιουλενιστών, των αποκαλούμενων «Χρυσών παιδιών», αλλά και να είχε εμπλακεί σε ένα σκάνδαλο ηθών που αποκαλύφθηκε σε ένα βίντεο που είχε κοστίσει το 2010 τη θέση του Ντενίζ Μπαϊκάλ, τότε επικεφαλής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, CHP. Το βίντεο αποκάλυπτε  τις εξωσυζυγικές σχέσεις του πρώην επικεφαλής του CHP.

Loading