Νετανιάχου: «Δεν δεχόμαστε μαθήματα ηθικής από τον Ερντογάν»

Σκληρή απάντηση στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έδωσε σήμερα ο Μπενιαμίν Νετανιάχου στην δήλωση του Τούρκου προέδρου ότι το Ισραήλ είναι ένας «κράτος τρομοκράτης», μετά τα όσα συνέβησαν στη λωρίδα της Γάζας και προκάλεσαν τον θάνατο 60 Παλαιστινίων διαδηλωτών.

propoli

«Ο Ερντογάν συγκαταλέγεται στους μεγάλους υποστηρικτές της Χαμάς και δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι καταλαβαίνει πλήρως την τρομοκρατία και τις σφαγές. Προτείνω λοιπόν, να μην μας κάνει μαθήματα ηθικής» τόνισε χαρακτηριστικά ο Νετανιάχου σε ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα το γραφείο του.

Να σημειωθεί ότι την 1η Απριλίου ο πρωθυπουργός του Ισραήλ είχε δηλώσει πως ο ισραηλινός στρατός «δεν έχει να δεχθεί μαθήματα ηθικής από εκείνον που βομβαρδίζει αδιακρίτως αμάχους εδώ και χρόνια» αναφερόμενος στην Τουρκία.

Ανακάλεσε τους πρεσβευτές καλεί σε διαδήλωση την Παρασκευή

Από την άλλη πλευρά ο Ερντογάν, ένθερμος υπερασπιστής των Παλαιστινίων ανακάλεσε για διαβουλεύσεις τους πρεσβευτές της Τουρκίας στο Ισραήλ και ΗΠΑ για διαβουλεύσεις μετά την απόφαση του Τραμπ να μεταφέρει την δική του πρεσβεία στην Ιερουσαλήμ, ενώ κήρυξε τριήμερο εθνικό πένθος και ανακοίνωσε τη διεξαγωγή μεγάλης συγκέντρωσης διαμαρτυρίας για την ερχόμενη Παρασκευή.

Loading