Νιγηρία: Εκατόμβη νεκρών από τις πλημμύρες σε όλη τη χώρα

Σχεδόν 200 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας των πλημμυρών που προκλήθηκαν από τις ισχυρές βροχοπτώσεις στη Νιγηρία, ανακοίνωσε σήμερα η Εθνική Υπηρεσία Αντιμετώπισης Εκτάκτων καταστάσεων (NEMA).

propoli

Προηγούμενος απολογισμός που είχε δοθεί στη δημοσιότητα γνωστοποιούσε τον θάνατο περίπου 100 ανθρώπων εξαιτίας των πλημμυρών στη χώρα.

Οι ισχυρές βροχοπτώσεις την εποχή αυτή στη Νιγηρία προκάλεσαν την υπερχείλιση των ποταμών Νίγηρα και Μπενουέ και τα νερά τους πλημμύρισαν χωριά και χωράφια, εγκλωβίζοντας δεκάδες χιλιαδες ανθρώπους στα σπίτια τους.

Κατάσταση εθνικής καταστροφής κηρύχθηκε πριν από περίπου δέκα μέρες σε τέσσερις Πολιτείες: Κόγκι, Δέλτα, Ανάμπρα και Νίγηρας.

Οι Πολιτείες Κόγκι και Νίγηρας βρίσκονται στην κεντρική Νιγηρία, ενώ οι πολιτείες Δέλτα και Ανάμπρα βρίσκονται στο νότιο τμήμα της χώρας.

Ο γενικός γραμματέας του νιγηριανού παραρτήματος του Ερυθρού Σταυρού Αμπουμπακάρ Κέντε εξέφρασε ανησυχία για τον κίνδυνο ξεσπάσματος χολέρας, μετά τις μεγάλες πλημμύρες.

Στο βορειοανατολικό τμήμα της χώρας, ξέσπασε επιδημία χολέρας η οποία έχει ήδη προκαλέσει τον θάνατο σχεδόν 100 ανθρώπων τις δύο τελευταίες εβδομάδες, σύμφωνα με τον ΟΗΕ.

Loading