Νιγηρία: Οργισμένο πλήθος σκότωσε τους αστυνομικούς που παρέσυραν με αμάξι παιδιά σε λιτανεία

Ένας αστυνομικός μαζί με συνάδελφό του έπεσε με το αυτοκίνητό του πάνω σε μια ομάδα παιδιών, κατά τη διάρκεια μιας λιτανείας για το Πάσχα, στη βορειοανατολική Νιγηρία, προκαλώντας πολύνεκρο δυστύχημα με τους εξαγριωμένους πιστούς να τους σκοτώνουν και τους δύο.

propoli

Ο αστυνομικός παρέσυρε τα παιδιά που συμμετείχαν στην λιτανεία στην πόλη Γκόμπε, όπως ανέφερε η εκπρόσωπος της τοπικής αστυνομίας, Μαίρι Μάλουμ. Συνολικά, “σκοτώθηκαν δέκα άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένου του αστυνομικού που δεν φορούσε την στολή του και ενός ατόμου που τον συνόδευε”, διευκρίνισε. Άλλες πηγές αναφέρουν πως ίσως και ο 2ος άνδρας ήταν αστυνομικός ενώ κατά άλλες πληροφορίες ήταν παραστρατιωτικός. Το πλήθος εξαγριώθηκε με αυτόπτες μάρτυρες να τονίζουν πως ο αστυνομικός αυτός το έκανε επίτηδες διότι βιαζόταν να περάσει.

Το αποτέλεσμα ήταν να επιτεθούν σε αυτόν και σε εκείνον που τον συνόδευε και να τους σκοτώσουν και τους δύο. Μάλιστα οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο αστυνομικός αυτός ενώ είχε περάσει τελικά έκανε αναστροφή μόνο και μόνο για να χτυπήσει τα παιδιά.

Loading