Ντιμιτρόφ: «Η “Μακεδονία” έχει χάσει μια γενιά περιμένοντας»

«Η “Μακεδονία” έχει χάσει μια γενιά περιμένοντας, εξαιτίας του ζητήματος για την ονομασία», δήλωσε στο πρακτορείο Anadolu ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, Νίκολα Ντιμιτρόφ, κατά τη διάρκεια επίσημης επίσκεψής του στην Τουρκία.

propoli

«Η συμφωνία των Πρεσπών είναι πολύ σπουδαία για να αποτύχει», υποστήριξε μεταξύ άλλων, υποστηρίζοντας πως τα διακυβεύματα που υπάρχουν και οι εγκωμιαστικές δηλώσεις από όλο το κόσμο καθιστούν τη συμφωνία των Πρεσπών καίριας σημασίας.

Παράλληλα, σημείωσε ότι η ελληνική κυβέρνηση εξασφάλισε πρόσφατα ψήφο εμπιστοσύνης από το κοινοβούλιο και ανέφερε ότι «κατά συνέπεια νομίζω ότι σύντομα, σε λίγες μέρες, θα δούμε αυτή την επικύρωση στην ελληνική Βουλή».

«Ταχύτερη η ένταξη στο ΝΑΤΟ»

Ακόμη, ο Νίκολα Ντιμιτρόφ ανέφερε ότι στη συνέχεια θα υπάρξει ψηφοφορία για το πρωτόκολλο προσχώρησης της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ στο ελληνικό κοινοβούλιο και ότι με την επικύρωση αυτή η διαδικασία θα οριστικοποιηθεί.

Τόνισε, δε, ότι μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας επικύρωσης στην Ελλάδα, η ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ θα είναι ταχύτερη σε σχέση με την ένταξη της χώρας στην ΕΕ.

«Τυπικά, αυτό θα υλοποιηθεί, ανάλογα με την ταχύτητα των διαδικασιών στα διάφορα κοινοβούλια, πιθανότατα, στις αρχές του επόμενου έτους. Ωστόσο, στην πραγματικότητα, θα τεθεί στο τραπέζι πολύ σύντομα, ίσως ακόμη και τον Φεβρουάριο ή τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους», δήλωσε σχετικά.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading