Ντουμπάι: Ήπιε κρασί στο αεροπλάνο και συνελήφθη

Σε μπελάδες έμπλεξε μία Βρετανίδα στο Ντουμπάι που συνελήφθη μαζί με την τεσσάρων ετών κόρη της μόλις πάτησε το πόδι της στο Εμιράτο. 

propoli

Η 44χρονη γυναίκα ήπιε ένα ποτήρι κρασί στη διάρκεια της πτήσης από το Λονδίνο προς το Ντουμπάι και σύμφωνα με όσα κατήγγειλε όταν το αεροσκάφος προσγειώθηκε συνελήφθη από αστυνομικούς.

Κατόπιν οδηγήθηκε σε ένα κρατητήριο σε χώρο του αεροδρομίου με τις συνθήκες να είναι εξαιρετικά δύσκολες, μιας και επικρατούσε πολλή ζέστη και δυσοσμία εντός δωματίου.

Φθάνοντας στο εμιράτο στις 13 Ιουλίου η Βρετανίδα οδοντίατρος, Ελι Χόλμαν ενημερώθηκε ότι η βίζα της είχε λήξει κι έπρεπε να γυρίσει αμέσως πίσω στο Λονδίνο. Η γυναίκα λογόφερε με τους αστυνομικούς υπογραμμίζοντας ότι δεν μπορεί να μπει ξανά στο αεροπλάνο με το κοριτσάκι της για άλλη μια πολύωρη πτήση. Τα πράγματα πήραν άσχημη τροπή όταν ένας από τους αστυνομικούς τη ρώτησε αν είχε πιει. «Του απάντησα είπα ότι είχα πιει ένα ποτήρι κρασί στη διάρκεια της πτήσης που μου πρόσφερε δωρεάν το προσωπικό της Emirate Airlines”.

Η απάντηση ήταν ότι η κατοχή αλκοόλ, έστω κι αν έχει ήδη καταναλωθεί, διώκεται ποινικά στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Την υποχρέωσε δε να δώσει δείγμα αίματος, που βγήκε θετικό για αλκοόλ.

Η όλη περιπέτεια μέχρι στιγμής έχει κοστίσει στην Βρετανίδα περίπου 30.000 στερλίνες για νομικά και άλλα έξοδα, αλλά και από την απώλεια ωρών εργασίας της.

 

 

 

Loading