Ξεκίνησαν απεργία πείνας οι μετανάστες του Sea Watch

Φουντώνει η κατάσταση με το πλοίο Sea Watch το οποίο ανήκει σε γερμανική ΜΚΟ, και το οποίο μεταφέρει πρόσφυγες και μετανάστες, καθώς πολλοί εξ αυτών, ξεκίνησαν απεργία πείνας, προκειμένου να βρεθεί μια λύση με την αποβίβασή τους.

propoli

Την είδηση μεταδίδουν ιταλικά μέσα ενημέρωσης, επικαλούμενα την ίδια την γερμανική ΜΚΟ, η οποία αναφέρει ότι μερίδα των επιβαινόντων στο συγκεκριμένο πλοίο διαμαρτύρεται για το γεγονός ότι δεν μπορούν, μετά από δεκαεπτά ημέρες, να αποβιβαστούν στη Μάλτα.

«Στο Sea Watch, μέρος των επιβατών άρχισε να αρνείται το φαγητό. Δεν μπορούμε να πιστέψουμε ότι όλα αυτά συμβαίνουν σε λίγα ναυτικά μίλια απόσταση από τις ευρωπαϊκές ακτές», έγραψε η μη κυβερνητική οργάνωση σε tweet της.

Η Γερμανία, στο μεταξύ, δήλωσε πρόθυμη να δεχθεί μέρος των ανθρώπων που βρίσκονται στα πλοία Sea Watch και Sea Eye, ενώ και η ιταλική κυβέρνηση επιβεβαίωσε ότι η Ρώμη θα φιλοξενήσει μέχρι και δεκαπέντε ανθρώπους σε σύνολο σαράντα εννέα.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι σε επαφή, παράλληλα, με τη γαλλική, την πορτογαλική και την ολλανδική κυβέρνηση, για την κατανομή των προσφύγων και μεταναστών σε σειρά χωρών μελών της Ένωσης.

Loading