Ξεκίνησαν και πάλι παραδόσεις καυσίμων στη Γάζα

Το Ισραήλ θα επιτρέψει σήμερα να επαναληφθούν οι παραδόσεις καυσίμων στη Λωρίδα της Γάζας που διακόπηκαν τη 12η Οκτωβρίου, έπειτα από φονικά βίαια επεισόδια στα σύνορα με τον παλαιστινιακό θύλακα, ανακοίνωσε την Τρίτη το ισραηλινό υπουργείο Άμυνας.

propoli

«Βάσει συστάσεων των οργάνων ασφαλείας, αποφασίστηκε να ξαναρχίσει ο εφοδιασμός με “καύσιμα του Κατάρ”», ανέφερε το υπουργείο σε ανακοίνωσή του.

Την Κυριακή, το υπουργείο Άμυνας του Ισραήλ έδωσε εντολή να ανοίξουν ξανά τα σημεία διέλευσης προσώπων και εμπορευμάτων από και προς τη Λωρίδα της Γάζας, που παρέμεναν κλειστά επί τέσσερις ημέρες, μετά την εκτόξευση μιας ρουκέτας από τον παλαιστινιακό θύλακα, στον οποίο επιβάλλεται αυστηρός ισραηλινός αποκλεισμός εδώ και πάνω από δέκα χρόνια.

Η απόφαση ακολούθησε τη «μείωση των βίαιων επεισοδίων στη Γάζα και τις προσπάθειες της Χαμάς», της ισλαμιστικής οργάνωσης που κυβερνά σε αυτό το τμήμα των παλαιστινιακών εδαφών, «να αναχαιτίσει» τις διαδηλώσεις, εξήγησε το υπουργείο.

Οι παραδόσεις καυσίμων στη Λωρίδα της Γάζας γίνονται κατόπιν συμφωνίας που επιτεύχθηκε υπό την αιγίδα του ΟΗΕ. Τα καύσιμα που μεταφέρονται στον θύλακα με έξοδα του Κατάρ αναμένεται να επιτρέψουν την αύξηση της παραγωγής στον ηλεκτροπαραγωγικό σταθμό του θύλακα και άρα της ηλεκτροδότησης των νοικοκυριών, η οποία το τρέχον διάστημα δεν υπερβαίνει τις τέσσερις ώρες την ημέρα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Loading