Ξεκίνησε το Oktoberfest – Χιλιάδες οι επισκέπτες ήδη από την πρώτη μέρα

Χιλιάδες ήταν οι επισκέπτες οι οποίοι συνέρρευσαν το περασμένο Σάββατο (22 Σεπτεμβρίου 2018) στην πρωτεύουσα της Βαυαρίας, το Μόναχο, προκειμένου να παρευρεθούν στην ημέρα έναρξης ενός από τα πιο δημοφιλή φεστιβάλ στον κόσμο, στο Oktoberfest.

propoli

Οι επισκέπτες, πολλοί εκ των οποίων ήταν ντυμένοι με παραδοσιακές σχολές, έδωσαν και φέτος δυναμικά το παρών στο μεγαλύτερο φεστιβάλ μπύρας παγκοσμίως.

Ο δήμαρχος της πόλης, Ντίτερ Ράιτερ, έδωσε το εναρκτήριο λάκτισμα της γιορτής ανοίγοντας το πρώτο βαρέλι μπίρας.

Ο κόσμος άρχισε να φθάνει από νωρίς για να διασφαλίσει μια θέση στα πολυπόθητα μεγάλα τραπέζια που στήθηκαν κάτω από τις σκηνές, όπου οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να πιουν μπίρα και να απολαύσουν γευστικές λιχουδιές όπως λουκάνικα, πρέτζελ ή χοιρινό κότσι υπό τους ήχους παραδοσιακής μουσικής.

Το φεστιβάλ Oktoberfest έχει τις ρίζες του σε μια ιπποδρομία που οργανώθηκε το 1810 στο πλαίσιο των εορτασμών του γάμου του Βαυαρού πρίγκιπα Λουδοβίκου.

Περίπου έξι εκατομμύρια επισκέπτες κάθε χρόνο στο Oktoberfest

Υπολογίζεται, δε, ότι το Oktoberfest προσελκύει περίπου 6 εκατομμύρια επισκέπτες κάθε χρόνο, πολλοί εκ των οποίων έρχονται από το εξωτερικό για να ζήσουν την εμπειρία.

Φέτος, οι εκδηλώσεις θα διαρκέσουν έως την 7η Οκτωβρίου.

Loading