ΟΗΕ: 25.000 οι πρόσφυγες από τη Συρία τους τελευταίους έξι μήνες

Περίπου 25.000 άνθρωποι έχουν τραπεί σε φυγή από τις μάχες που μαίνονται στην ανατολική Συρία, όπου οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους υπερασπίζονται τους τελευταίους θύλακες τους κατά τους τελευταίους έξι μήνες, ανακοίνωσε ο ΟΗΕ.

propoli

Η Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες (UNHCR) «ανησυχεί έντονα για τις αναφορές για αύξηση των θυμάτων αμάχων – συμπεριλαμβανομένων πολλών γυναικών και παιδιών – και για τον μαζικό εκτοπισμό άμαχου πληθυσμού στον θύλακα Χαζίνε», ύστατο προπύργιο του ΙΚ στην ανατολική επαρχία Ντεϊρ Εζόρ.

Κατά τη διάρκεια των τελευταίων έξι μηνών, συγκρούσεις και αεροπορικές επιδρομές στη επαρχία έχουν εξαναγκάσει περίπου 25.000 ανθρώπους να εγκαταλείψουν τις εστίες τους και να αναζητήσουν καταφύγιο σε καταυλισμούς ή σε αυτοσχέδιες εγκαταστάσεις, αφού έχουν περάσει σε αρκετές περιπτώσεις νύχτες στην έρημο, σε δύσκολες καιρικές συνθήκες, χωρίς νερό ή φαγητό, σύμφωνα με την UNHCR.

Σύμφωνα με την Ύπατη Αρμοστεία, περίπου 2.000 πολίτες παραμένουν παγιδευμένοι στην περιοχή που πλήττεται από τις συγκρούσεις γύρω από τον Χαζίνε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading